NEA

Ζορίζει το πράγμα για την Alfa Romeo

Alfa_Romeo-Giulia_2016_1600x1200_wallpaper_02

Η ιταλική φίρμα ανανέωσε το χρονοδιάγραμμα των μοντέλων της καθυστερώντας το λανσάρισμα σημαντικών μοντέλων και οι αμφιβολίες γύρω από την τακτική του Marchionne αρχίζουν να πυκνώνουν…

Alfa Romeo delays a handful of modelsΤο τι κάνει η Alfa Romeo είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό αφού αρκετούς μήνες μετά την ηχηρή παρουσίαση της κορυφαίας Giulia QV, ακόμη καθυστερεί το λανσάρισμα των βασικών εκδόσεων της. Πριν από δύο χρόνια οι Ιταλοί είχαν παρουσιάσει ένα πενταετές πλάνο έως το 2018, αλλά πρόσφατα ανακοίνωσαν την μετατόπισή του για έως το 2020. Κυρίως λόγω της αβεβαιότητας στις αγορές και το πόσο θα τις επηρεάσει η Κίνα, με την Alfa Romeo να θέλει να μειώσει το κόστος εξέλιξης καθώς και το κατασκευαστικό από το 2018.

Έτσι, το SUV της Alfa Romeo λογικά θα λανσαριστεί του χρόνου, ενώ κάπου ανάμεσα στο 2017-2020 θα δούμε και έξι ακόμη μοντέλα συμπεριλαμβανομένων ενός hatchback (του αντικαταστάτη της Giulietta) και ενός μεγάλου sedan. Επίσης, υπάρχουν δύο επιπλέον crossover και δύο «speciality» μοντέλα, που προφανώς τα γνωρίζουν μόνο οι ιθύνοντες της εταιρίας.

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός παραμένει έντονος και όσο οι Ιταλοί καθυστερούν -όχι μόνο στην Alfa Romeo, αλλά και στην Fiat- τόσο το πράγμα θα ζορίζει και τόσο θα αμφισβητείται το πλάνο του Sergio Marchionne που ενορχήστρωσε την συμμαχία Fiat-Chrysler Automobiles (FCA). Πάντως, η κατάσταση για τους Αμερικανούς στην Chrysler είναι σαφώς καλύτερη αφού με μπροστάρη το Renegade αύξησαν τις πωλήσεις τους στην αγορά των ΗΠΑ κατά 25%. Παρά ταύτα, η FCA συνολικά σημείωσε για το 2015 μείωση κερδών κατά 40% πέφτοντας στα 410 εκ. δολάρια. Και αν αφαιρεθούν τα 101 εκ. της Ferrari, τότε γίνεται αντιληπτό πως δυσκολεύει για τα σχέδια του Marchionne.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!