ΑΓΩΝΕΣ

To Seat Leon Cup Racer ξεκινά τη νέα αγωνιστική σεζόν

LEON CUP RACER

Η αγωνιστική σεζόν 2016 του ενιαίου πρωταθλήματος SEAT Leon Eurocup θα διεξαχθεί για άλλη μια φορά σε μερικές από τις πιο γνωστές πίστες της Ευρώπης. Δύο αγώνες θα πραγματοποιούνται σε κάθε ένα από τα επτά αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, σε έξι Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη γραμμή εκκίνησης, το SEAT LΕΟΝ CUP RACER, με απόδοση 330 PS / 243 kW και κατασκευασμένο με κορυφαίο αγωνιστικό know how. Περισσότερα από 100 αγωνιστικά CUP RACER χρησιμοποιούνται σήμερα με τεράστια επιτυχία σε ένα ευρύ φάσμα αγώνων σε 22 συνολικά χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του νέου πρωταθλήματος TCR International Series. To Leon CUP RACER έχει ενισχυθεί φέτος με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για την νέα αγωνιστική σεζόν. Στα πλαίσια των καινοτομιών ανήκει η δεύτερη έκδοση του CUP RACER TCR.  Με σειριακό κιβώτιο αντί για DSG, είναι ειδικά διαμορφωμένο για αγώνες αντοχής και για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα TCR.

«Οι αγωνιστικοί πελάτες μας είναι εξαιρετικά σημαντικοί για εμάς. Το CUP RACER υπήρξε από την πρώτη μέρα ένα επιτυχημένο αγωνιστικό όχημα με εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις. Παρ’ όλα αυτά, για αυτή τη σεζόν το έχουμε αναπτύξει πιο συστηματικά ώστε να είναι ακόμα πιο γρήγορο. Με την έκδοση TCR προσφέρουμε το ιδανικό όχημα για αγώνες αντοχής.», λέει ο Matthias Rabe, Αντιπρόεδρος της SEAT S.A. για την Έρευνα και την Ανάπτυξη. 

Το Leon CUP RACER είναι ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Πάνω από 100 οδηγοί CUP RACER είναι ήδη ενεργοί με τις ομάδες τους σε συνολικά 22 χώρες.

Το Ημερολόγιο του Πρωταθλήματος SEAT Leon Eurocup

To SEAT Leon Eurocup είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα Πρωταθλήματα Ενιαίου Τύπου στην Ευρώπη. Το ημερολόγιο του Πρωταθλήματος 2016 περιλαμβάνει επτά Σαββατοκύριακα στις ακόλουθες πίστες:

  • 23/24 Απριλίου: Estoril, Πορτογαλία
  • 14/15 Μαΐου: Silverstone, Μεγάλη Βρετανία
  • 4/5 Ιουνίου: Paul Ricard, Γαλλία
  • 16/17 Ιουλίου: Mugello, Ιταλία
  • 10/11 Σεπτεμβρίου: Red Bull Ring, Αυστρία
  • 17/18 Σεπτεμβρίου: Nürburgring, Γερμανία
  • 29/30 Οκτωβρίου: Montmelo, Ισπανία

Στα παραπάνω αγωνιστικά Σαββατοκύριακα περιλαμβάνονται ελεύθερα δοκιμαστικά και δύο ξεχωριστοί αγώνες ταχύτητας. Μία ομάδα από την SEAT Sport θα βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέχει την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη στις ιδιωτικές ομάδες των πελατών μας.

TCR International Series

To Leon CUP RACER δεν είναι επιτυχημένο μόνο στο Πρωτάθλημα Eurocup. Ιδιωτικές ομάδες SEAT ήταν σε θέση να συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα TCR touring car series, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το 2015. Ο Σουηδός οδηγός Stefano Comini πήρε το τίτλο του πρωταθλήματος με το Leon CUP RACER.

To TCR International Series θα πραγματοποιηθεί και το 2016, με 24 αγώνες, σε 3 ηπείρους – Ευρώπη, Ασία και Νότια Αμερική.  Τρία από τα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα θα συμπεριληφθούν και στο παράλληλο πρόγραμμα της Formula 1, ενώ περιλαμβάνονται αγώνες στη Μαλαισία, τη Ρωσία, την Αργεντινή και την Ισπανία.

CUP RACERTop class τεχνολογία αγώνων

Παρά την καθαρόαιμη αγωνιστική τεχνολογία του, το Leon CUP RACER είναι στενά συνδεδεμένο  με το Leon CUPRA. Παράλληλα με τη χαρακτηριστική σχεδίαση του, το αμάξωμα του Leon προσφέρει μέγιστη ακαμψία σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρος – στοιχείο σημαντικό για γρήγορη οδήγηση και χειρισμό ακριβείας στην πίστα. Το CUP RACER 2.0 TSI με απόδοση 330 PS / 243 KW και μέγιστη ροπή 400 Nm είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με  τον κινητήρα παραγωγής του Leon CUPRA, με το κιβώτιο DSG καθώς το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπροστά διαφορικό μπλοκέ που προέρχονται κατευθείαν από το το κορυφαίο εμπορικό μοντέλο παραγωγής.

CUP RACER 2016 – Συστηματική εξέλιξη για μεγαλύτερη απόδοση

Πολλές λεπτομέρειες του Leon CUP RACER εξελίχθηκαν προσεκτικά για την νέα αγωνιστική σεζόν από την SEAT Sport. H έκδοση Eurocup παρέχει βελτιωμένη κάθετη δύναμη χάρη στο νέο αεροδυναμικό πακέτο που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα στις ευθείες και στις στροφές. Το πακέτο ψύξης και το επανασχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης προσφέρουν καλύτερη απόδοση, ενώ τα αμορτισέρ ρυθμίζονται σε δύο κατευθύνσεις επιτρέποντας στον οδηγό να προσαρμοστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια στις απαιτήσεις της πίστας και στο στιλ οδήγησης. Τέλος, ένα νέο ντεπόζιτο ασφαλείας χωρητικότητας 100 λίτρων και άμεσου συστήματος ανεφοδιασμού αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο σε αγώνες αντοχής.

Έκδοση CUP RACER TCR

Η έκδοση CUP RACER για το Πρωτάθλημα TCR International Series διαθέτει νέα, ελαφρύτερη και πιο ατομικά προσαρμοζόμενη μετάδοση καθώς και ένα ισχυρό και ελαφρύ σύστημα φρένων. Για την αγωνιστική σεζόν 2016, η SEAT Sport προσφέρει μία δεύτερη έκδοση του CUP RACER, ειδικά διαμορφωμένη για το TCR και τους αγώνες αντοχής.  Η πιο σημαντική αλλαγή είναι το σειριακό, έξι ταχυτήτων αγωνιστικό κιβώτιο από την SADEV, του οποίου η διαχείριση γίνεται μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι αντί του λεβιέ. Το πακέτο αντοχής περιλαμβάνει ένα συμπαγές εμπρόσθιο μπλοκέ διαφορικό και εξαπίστονο σύστημα πέδηση Radi-CAL από την AP. Εκτός από την εξαιρετική απόδοση του Leon CUP RACER, ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η προσιτή τιμή αυτού του πακέτου τεχνολογιών. Το CUP RACER με DSG μπορεί να παραγγελθεί από την SEAT Sport στη τιμή των 85.000€ χωρίς ΦΠΑ, ενώ η δεύτερη έκδοση του με σειριακό κιβώτιο διατίθεται στη τιμή των 110.00€ χωρίς ΦΠΑ.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!