ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εμπορικό Πλεόνασμα για την PSA το 2015

PEUGEOT_308_2015_006_FR.img
Η συμμετοχή στο εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας ήταν περίπου 10% υψηλότερο σε σχέση με το 2014 – Η παραγωγή στην Γαλλία άγγιξε το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με καθαρό εξαγωγικό όγκο στις 324.000 μονάδες, αύξηση κατά 4,3% συγκριτικά με το 2014.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου PSA, ο Carlos Tavares, δηλώνει πως: “Το νέο μας πρόγραμμα έκανε ακόμη πιο ανταγωνιστικά τα εργοστάσια μας σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, η ποιότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά σε αντίθεση με το κόστος κατασκευής που έχει μειωθεί δραστικά. Αυτό αντικατοπτρίζει μία καθημερινή προσπάθεια που απαιτείται για να φτάσουμε με τον καιρό στο τελικό αποτέλεσμα. Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες μας για την ευελιξία και την δέσμευση που έχουν επιδείξει ώστε τα εργοστάσια μας στην Γαλλία να φτάσουν σε ένα παγκόσμιας κλάσης επίπεδο”.

Με την κύρια κατασκευαστική μονάδα να βρίσκεται στην Γαλλία, για μία ακόμη φορά ο όμιλος PSA Peugeot Citroën είχε μία άκρως θετική συνεισφορά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, το οποίο έφτασε τα €5,226 δισεκατομμύρια, με καθαρό όγκο εξαγωγής στις 324.000 οχήματα.

Ο όμιλος PSA Peugeot Citroën παρήγαγε στην Γαλλία το 2015 περισσότερα από 995.000 οχήματα, εμφανίζοντας αύξηση κατά 2,5%, συγκριτικά με το 2014, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί στο 33% της παγκόσμιας παραγωγής. Πρόκειται για ένα στόχο που επιτυγχάνεται περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από την αρχική δέσμευση, η οποία από το 2016 προβλέπει την κατασκευή ενός εκατομμυρίου οχημάτων εντός Γαλλίας. Ως εκ τούτου, η PSA αναδείχθηκε και το 2015 ως η No 1 αυτοκινητοβιομηχανία στην Γαλλία, με το Peugeot 308 να αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της χώρας!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button