NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Opel Astra, Car of the Year 2016

Opel-Astra-Car-of-the-Year-2016-298789

Τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016 κατέκτησε επάξια το νέο Opel Astra, αφήνοντας πίσω σημαντικούς αντιπάλους όπως το Audi A4 και το Volvo XC90.

Φέτος έμελλε να είναι η χρονιά της Opel, αφού στη σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του σαλονιού της Γενεύης, το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της έλαβε το χρίσμα του ευρωπαϊκού θεσμού Car of the Year. To νέο Astra κατέλαβε συνολικά 309 πόντους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Volvo XC90, με 294 και αρκετά πιο πίσω το Mazda MX-5, με 202 πόντους. Λαμβάνοντας το βραβείο, ο επί κεφαλής της Opel δήλωσε: “Είναι πραγματικά φανταστικό. Δεν μπορείτε να νιώσετε πόσο ευτυχής είμαι που βρίσκομαι εδώ. Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και μπορείτε να το δείτε. Και οι άνθρωποί μας, οι άνθρωποι της Opel, είναι ιδιαίτερα περήφανοι”.

Την επιτροπή του θεσμού απαρτίζουν συνολικά 58 δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου, από 22 χώρες. Καθένας έχει συνολικά 25 πόντους για να αξιολογήσει τα εφτά μοντέλα της τελικής φάσης, μη μπορώντας όμως να δώσει πάνω από 10 πόντους σε ένα μόνο μοντέλο. Επίσης αυτοί οι 25 πόντοι θα πρέπει να μοιραστούν σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά μοντέλα. Επιγραμματικά, μετά την πρώτη τριάδα ακολούθησε το Audi A4 με 189 βαθμούς, η Jaguar XE με 163, το Skoda Superb με 147 και η BMW Σειρά 7 με 143 βαθμούς.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!