ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα γενιάς Audi Quattro Ultra [vid]

Η γερμανική εταιρία έδωσε μερικά όμορφα βίντεο για την τετρακίνηση Quattro Ultra που απομπλέκει πλήρως και εντελώς την κίνηση στον πίσω άξονα…

Audi quattro with ultra technologyΣτο νέας γενιάς Quattro και σε κανονικές συνθήκες κίνησης υπάρχει πλήρης απεμπλοκή του πίσω άξονα για λιγότερες μηχανικές απώλειες και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Όπως θα δείτε και στο παραπάνω βίντεο, ακόμη και στα μόνιμης τετρακίνησης Quattro (εδώ μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό άρθρο) η ροπή μεταφέρεται μόνον όταν είναι απαραίτητο με τον ηλεκτρονικό έλεγχο (γωνία τιμονιού, επιτάχυνση κατά τον διαμήκη και εγκάρσιο άξονα, θέση γκαζιού, κινητήρας κ.α.) να επιβλέπει τις συνθήκες πρόσφυσης και κίνησης κάθε 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

audi-quattro-ultra-all-wheel-drive-system (2)Επίσης, το νέας γενιάς Quattro έχει την ικανότητα να μεταφέρει διαφορετική ροπή σε κάθε τροχό μέσω λειτουργίας torque vectoring (φρενάροντας τον τροχό με την μικρότερη πρόσφυση) και συνεργάζεται στενά με το ESP, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με το Sport Differential. Το Audi Quattro Ultra έχει ως πρώτο πεδίο εφαρμογής το νέο Audi A4 Allroad και θα συνδυαστεί με τα νέας γενιάς μοντέλα της μάρκας που έχουν κινητήρα κατά τον διαμήκη άξονα.

SMS==> Η τετρακίνηση του νέου Audi TT!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!