ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

H Toyota εξελίσσει σύστημα για τυφλούς και για άτομα με μειωμένη όραση [vid]

Πρόκειται για το Project BLAID, και αντανακλά τη δέσμευση της εταιρίας να βελτιώσει την ποιότητα ζωής προάγοντας την ελεύθερη κινητικότητα για όλους…

TOYOTA-PROJECT-BLAIDΗ συσκευή θα βοηθήσει να καλυφθούν κενά από τη χρήση μπαστουνιών, σκυλιών και βασικών συσκευών GPS, παρέχοντας στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο. Φοριέται γύρω από τους ώμους και θα βοηθά τους χρήστες να προσανατολίζονται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε κτίρια γραφείων και εμπορικά κέντρα, ή να αναγνωρίζουν στοιχεία της καθημερινότητας όπως τουαλέτες, κυλιόμενες σκάλες, σκαλιά και πόρτες.

Η συσκευή θα εφοδιάζεται με κάμερες που ανιχνεύουν τον περιβάλλοντα χώρο και επικοινωνούν πληροφορίες μέσω ηχείων ή μοτέρ δόνησης. Οι χρήστες, με τη σειρά τους, θα μπορούν να συνεργάζονται με τη συσκευή μέσω φωνητικής αναγνώρισης και μπουτόν. Η Toyota σχεδιάζει να ενσωματώσει τεχνολογίες χαρτογράφησης, αναγνώρισης αντικειμένων και προσώπων.

TOYOTA-PROJECT-BLAID-1«Το Project BLAID είναι ενδεικτικό του πώς η Toyota ανοίγει νέους δρόμους για το μέλλον μιας μετακίνησης που δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση οχημάτων», δήλωσε ο Simon Nagata, Executive Vice President & Chief Administrative Officer, Toyota Motor Β. Αμερικής. «Θέλουμε να επεκτείνουμε την ελεύθερη κινητικότητα για όλους, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, την τοποθεσία ή τις ικανότητες».

«Η Toyota είναι κάτι παραπάνω από κατασκευάστρια εταιρία εξαιρετικών αυτοκινήτων και φορτηγών. Πιστεύουμε ότι παίζουμε ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κινητικότητας, μεταξύ άλλων βοηθώντας ανθρώπους με περιορισμένη κινητικότητα να κάνουν περισσότερα», δήλωσε ο Doug Moore, Manager, Partner Robotics, Toyota. «Πιστεύουμε ότι αυτό το project προσφέρει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις ζωές των τυφλών συνανθρώπων μας ή των ατόμων με δυσχέρεια στην όραση».

Στο πλαίσιο του Project BLAID, η Toyota λανσάρει μία καμπάνια εμπλοκής εργαζομένων που καλεί μέλη της ομάδας από όλη την εταιρία να υποβάλλουν βίντεο με συνήθη τοπόσημα εσωτερικού χώρου. Τα βίντεο αυτά θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια από τους προγραμματιστές του Project BLAID για να «διδάξουν» τη συσκευή να τα αναγνωρίζει καλύτερα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button