NEA

Πόσο κοστίζει το Honda NSX;

N

Στην Γερμανία το high-tech Honda ξεκινά από τις 180.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως είναι λίγο πιο ακριβό από μια Porsche 911 turbo, η βασική τιμή της οποίας είναι 174.669 ευρώ.

Honda NSX prices (1)Κάτι ανάλογο ισχύει και στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και η πρώτη γενιά του NSX ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς το κόστος ξεκινά από τις 130.000 λίρες, όταν η 911 turbo έχει ταμπελάκι από  126.925 λίρες. Για λόγους σύγκρισης στις ΗΠΑ το βασικό μοντέλο ξεκινά από τις 156.000 δολάρια -με την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχούν σε 143.650 ευρώ – και καταλήγει στις 220.000 δολάρια (202.600 ευρώ) για το κορυφαίο.

Στην Ελλάδα η τιμή του Honda NSX θα ξεπερνά σαφώς τις 200.000 ευρώ, ενώ υπενθυμίζουμε πως ο υπερ- τροφοδοτούμενος V6 του των 3.500 κ.εκ. είναι τοποθετημένος στο κέντρο, κατά τον διαμήκη άξονα, ενώ το κιβώτιο έχει ενσωματωμένο τον έναν ηλεκτροκινητήρα κινώντας συνδυαστικά τους πίσω τροχούς. Ο συγκεκριμένος ηλεκτροκινητήρας στην επιβράδυνση έχει το ρόλο γεννήτριας, ανακτώντας ενέργεια για την μπαταρία, ομαλοποιώντας ταυτόχρονα τη μετάδοση.

Οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες μπροστά βελτιώνουν την πρόσφυση προσφέροντας χαρακτηριστικά torque vectoring. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος ξεπερνά τα 500 άλογα, ενώ βέβαια ανάλογες θα είναι και οι επιδόσεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του υπάρχουν πάνω από 10 ψυγεία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!