ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτές είναι οι νέες πατέντες για το νέο Mazda RX-7!

Mazda-RX-Vision_Concept_2015_1000 (2)
Όλα δείχνουν πως το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το RX-8 θα συνδυαστεί με την 50η επέτειό της μάρκας, προς τα τέλη του 2017. Ας ελπίσουμε πως έως τότε η Mazda να αντιπροσωπεύεται και πάλι ως μάρκα στη χώρα μας…

Mazda-RX-Vision_Concept_2015_1000 (1)Οι Ιάπωνες δεν τα παρατάνε και σε πείσμα όσων θέλουν τον περιστροφικό κινητήρα να μην επιστρέφει (λόγω κυρίως των εκπομπών ρύπων και μετέπειτα της κατανάλωσης), η Mazda πρόσφατα κατέθεσε δύο πατέντες στο αρμόδιο αμερικανικό γραφείο σχετικά με νέα RX-7 ή RX-8. Κάτι που αποτελεί μία ένδειξη πως μια νέα γενιά Wankel βρίσκεται υπό εξέλιξη και πως θα αποτελεί σήμα κατατεθέν της Mazda, μιας και θα είναι η μοναδική εταιρία στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί Wankel κινητήρα.

MAZDA-RX-7-2018 SIDE VIEWΑπό τα λίγα που έχουν γίνει γνωστά και από αυτά που διακρίνονται, είναι η μετακίνηση των θυρίδων εξαγωγής κατά 180 μοίρες στο πάνω μέρος του κινητήρα, ενώ οι θυρίδες εξαγωγής έχουν αντίθετη διεύθυνση και έχουν μετακινηθεί στη βάση. Τα πλεονεκτήματα αυτής της αλλαγής έχουν να κάνουν με το μικρότερο μήκος της πολλαπλής εξαγωγής και κατά συνέπεια και την τοποθέτηση του turbo πιο κοντά στην εξαγωγή. Αυτό με τη σειρά του θα εξασφαλίζει την πιο γρήγορη απόκριση του υπερσυμπιεστή, ο οποίος θα μπορεί να είναι και μεγαλύτερος.

MAZDA-RX-7-2018 (3)Επίσης, η νέα σχεδίαση επιτρέπει την χαμηλότερη τοποθέτηση του κινητήρα, ώστε το κέντρο βάρους να μετατοπίζεται με την σειρά ακόμη πιο κοντά στο έδαφος για καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αυτή η λύση ίσως να περιορίζεται και την κατανάλωση καυσίμου. Τώρα, στο θέμα των ρύπων και όπως φαίνεται στην δεύτερη πατέντα, θα υπάρχουν δύο βασικοί καταλύτες.

MAZDA-RX-7-2018 (1)Ο ένας θα βρίσκεται πολύ κοντά στο turbo και ο δεύτερος πιο πίσω, ώστε να εξουδετερώνονται αποτελεσματικά οι ρύποι, οι οποίοι είναι και το μεγαλύτερο ζητούμενο στην εξέλιξη της νέας γενιάς Wankel που πιθανότατα θα ονομάζεται SkyActiv-R (από Renesis). Όπως είπαμε, η Mazda μάλλον θα συνδυάσει το ντεμπούτο του νέου RX-7 ή RX-8 τέλη 2017, ώστε να αποδώσει φόρο τιμής στο Mazda Cosmo του 1967, ενώ μια ιδέα για την σχεδίαση μας έχει ήδη δώσει το RX-Vision Concept.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!