ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα για τον νέο 1.5 TSI της Volkswagen

new generation tsi  (5)

Ο νέος TSI της σειράς EA211 αρχικά θα αποδίδει 130 και 150 ίππους και στα high light περιλαμβάνεται το νέο turbo μεταβλητής γεωμετρίας…

new generation tsi  (3)Μέχρι σήμερα η μοναδική εταιρία που χρησιμοποιούσε turbo με στροβιλοσυμπιεστή VTG (μεταβλητής γεωμετρίας) ήταν η Porsche και αυτό διότι η υψηλότερη (από τους ντίζελ) θερμοκρασία των καυσαερίων έφθειρε την πτερωτή. Όπως φαίνεται τα προβλήματα αυτά η Volkswagen τα ξεπέρασε και σε συνεργασία με την Porsche κατάφερα να φτιάξει ένα τουρμπάκι που θα δουλεύει το ίδιο καλά και στις χαμηλές σ.α.λ. Έτσι, η μέγιστη ροπή των 200 Nm θα είναι διαθέσιμη από τις μόλις 1.300 σ.α.λ. στην έκδοση με τα 130 άλογα.

new generation tsi  (2)Λειτουργώντας σε κύκλο Miller (όταν σε ένα κινητήρα οι βαλβίδες εισαγωγής μένουν πολύ μεγάλο διάστημα ανοιχτές και υπάρχει overlapping με τις εξαγωγής, φανταστείτε περίπου έναν κύκλο Atkinson με υπερτροφοδότηση, όπως στο νέο 1.2T της Toyota) ο νέος 1.5 TSI έχει σχέση συμπίεσης στο 12,5:1, ενώ στο εσωτερικό τους οι κύλινδροι έχουν μια επένδυση που η VW αποκαλεί ατμοσφαιρικό πλάσμα (atmospheric plasma spray ή APS) για την μείωση των τριβών και την καλύτερη θερμική μόνωση. Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί η τουρμπίνα VTG στην Porsche 911…

new generation tsi  (12)Η κυλινδροκεφαλή έχει επανασχεδιαστεί ώστε η γωνία των μπεκ να βολεύει στον κύκλο Miller, υπάρχει προσωρινή απενεργοποίηση του ενός ζεύγους κυλίνδρων (το σύστημα ACT) για μείωση της κατανάλωσης, ενώ για πρώτη φορά σε κινητήρα της VW η πίεση στο κύκλωμα υψηλής του ψεκασμού φτάνει έως τα 350 bar. Ο νέος TSI των 1.498 κ.εκ. θα περάσει κάτω από το καπό των VW, Audi, Skoda και Seat και σταδιακά θα αντικαταστήσει τον 1.4 TSI.

new generation tsi  (4)
new generation tsi  (1)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!