ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέος ντίζελ με 4 turbo από την BMW

BMW-Quadturbo-Diesel-Engine (2)

Στο τεχνολογικό συμπόσιο της Βιέννης η βαυαρική εταιρία παρουσίασε το επόμενο ατού της στους μεγάλους πετρελαιοκινητήρες…

BMW-Quadturbo-Diesel-Engine (1)Το μέλλον των πετρελαιοκινητήρων μπορεί να παραμένει άδηλο, αλλά αυτό δεν ισχύει και τόσο για τα μεγάλα σε χωρητικότητα και ισχύ σύνολα, όπως το νέο που παρουσίασε πρόσφατα η BMW και που θα αντικαταστήσει τον εξακύλινδρο tri-turbo. Μάλιστα, ο νέος 6-κύλινδρος 3-λιτρος σε σειρά ντίζελ θα έχει 4 turbo: δύο στροβιλοσυμπιεστές χαμηλής πίεσης και δύο μεγαλύτερους για τις υψηλότερες rpm. . Αξιοσημείωτο είναι πως το 90% της ροπής θα είναι διαθέσιμο από τις 1.600 έως τις 4.100 σ.α.λ., ενώ το 80% της ισχύος από τις 3.000 έως τις 5.000 σ.α.λ.

BMW-Quadturbo-Diesel-Engine (3)Το νέο μοτέρ θα αποδίδει περίπου 400 άλογα στις 4.400 σ.α.λ. και 760 Nm στις 2.000-3.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή θα περιορίζεται από την μετάδοση του κιβωτίου με 8 σχέσεις. Το νέο μοτέρ θα κάνει πιθανότατα πρεμιέρα στην 750d xDrive και σταδιακά θα περάσει και σε άλλα μοντέλα όπως στις M50d των X5 και X6, όπως αναφέρει το Bimmerspost.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!