ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι ήχο βγάζει το Audi SQ7;

Ακόμη και το ισχυρότερο ντίζελ SUV της αγοράς χρειάζεται ένα τρικ ώστε ο ήχος του να ακούγεται καλύτερος…

2017-audi-sq7-fake-v8-exhaust-soundΑκόμη και έτσι ο ήχος που βγάζει το πετρελαιοκίνητο θηρίο που ακούει στο όνομα SQ7 και που αποδίδει 435 PS/900 Nm, ακούγεται μια χαρά… και στο ρελαντί (προς το τέλος του βίντεο). Ωστόσο, ο ήχος που βγαίνει από τις απολήξεις δεν είναι εντελώς φυσικός, αλλά εν μέρει αναπαράγεται από ένα ειδικό σύστημα ενίσχυσης -Soundaktor κατά την Audi- που υπάρχει και στις δύο πλευρές. Την μέθοδο αυτή (του τεχνητού ήχου) υιοθετούν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές, από την Ford (με τα Focus ST και Fiesta ST), μέχρι και το ηλεκτροϋβριδικό BMW i8 (η μία απόληξη λειτουργεί εντελώς σαν ηχείο).

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως ο V8 των 4.000 κ.εκ. συνδυάζεται και με ηλεκτρικό «τουρμπάκι» σε επικουρικό ρόλο, ενώ το 0-100 διαρκεί μόλις 4,8 δλ. Οι τιμές πώλησης του Audi SQ7 στην Γερμανία ξεκινούν από 89.990€, όταν στην χώρα μας το απλό Q7 4.2 TDI με τα 340 άλογα κοστίζει από 114.200€.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!