NEA

Ηλεκτροϋβριδικός τράκτορας με 2.000 άλογα!

nikola-one-electric-semi-truck

Ένας νέος κατασκευαστές από τις ΗΠΑ έχει ως στόχο να κατασκευάσει ένα φουλ ηλεκτροκίνητο τράκτορα που θα ρυπαίνει στο ελάχιστο…

Nikola-One-Truck-und-Zero-UTV (2)Την ονομασία Tesla την γνωρίζουμε όλοι, οπότε κάπου εδώ κολλάει και το Nikola (το μικρό του -σέρβικης καταγωγής- εφευρέτη) για την εταιρία Nikola Engine από το Μίσιγκαν. Η οποία  ξεκίνησε από το Nikola Zero (ένα UTV των 520 ίππων με 0-100 κάτω από 3 δλ. και αυτονομία 240 χλμ. με μπαταρίες 50 kWh) για να μεγαλοπιαστεί μέχρι και έναν τράκτορα με συνδυαστική ισχύς στα 2.000 άλογα. Ο τράκτορας είναι ηλεκτροϋβριδικός και οι μπαταρίες των 320 kWh συνδυάζονται με «τριαξονικούς» ηλεκτροκινητήρες και έναν κινητήρα φυσικού αερίου που λειτουργεί ως γεννήτρια προσφέροντας μέγιστη αυτονομία 2.000 χλμ. με κατανάλωση 15 λίτρα/100 χλμ.

nikola-zero-electric-utvΜάλιστα οι 5.000 πρώτοι ενδιαφερόμενοι, που θα καταβάλουν και ένα ποσό εγγραφής της τάξης των 1.500 δολαρίων θα έχουν δωρεάν φουλάρισμα με φυσικό αέριο για τα πρώτα 1.600.000 χιλιόμετρα. Όσο για το UTV θα λέγεται Nikola Zero, θα είναι φουλ ηλεκτρικό με 520 άλογα, θα έχει μπαταρία 50 KWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία 240 χιλιομέτρων και θα ολοκληρώνει το 0-100 σε μόλις 3,0 δεύτερα.

Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας με τη βοήθεια Wall Box θα είναι κάτω από 2 ώρες. Κατά τα άλλα η διαδρομή της ανάρτησης θα είναι 50(!) εκατοστά, το βάρος 860 κιλά και οι ζάντες 32 ιντσών. Και εδώ θα υπάρχουν προεγγραφές με αντίτιμο 750 ευρώ, ενώ οι 5.000 πρώτοι θα έχουν έκπτωση 5.000 δολαριών επί της τιμής που υπολογίζεται σε 42.000 δολάρια. Φυσικά, όλα αυτά παραμένουν στις ηλεκτρονικές μακέτες και μάλλον εκεί θα μείνουν αφού ως project μάλλον δεν έχει κανένα νόημα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!