ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Mercedes-Benz θα προσθέσει φίλτρα PM στους κινητήρες βενζίνης

mercedes-four-cylinder-diesel-engine (2)

Φίλτρα μικροσωματιδίων (PM ή φίλτρο Particulate Matter) δεν θα έχουν μόνο οι ντίζελ κινητήρες, αλλά και οι βενζινοκινητήρες…

mercedes-four-cylinder-diesel-engineΌπως έχουμε γράψει οι βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού θα πρέπει να περιορίσουν στο μέλλον την εκπομπή μικροσωματιδιών και για αυτό το λόγο θα «δανειστούν» μία ακόμη τεχνολογία (μετά το common rail) από τους ντίζελ. Πρόκειται για τα φίλτρα PM που για πρώτη φορά η Mercedes-Benz θα συνδυάσει σε κινητήρες βενζίνης ξεκινώντας από την facelift εκδοχή της S-Class (δηλ. πριν το τέλος της δεκαετίας).

mercedes-four-cylinder-diesel-engine (1)Ήδη οι ειδικοί της γερμανικής εταιρίας έχουν δοκιμάσει τα τελευταία δύο χρόνια τα εν λόγω φίλτρα στην S-500 και έχουν συμπεράνει σε σημαντικό όφελος προς το περιβάλλον (πέρα από την συμμόρφωση με τα αυστηρότερα Euro). Η νέα τεχνολογία φίλτρων PM εντάσσεται στο πρόγραμμα της εξέλιξης του νέου τετρακύλινδρου δίλιτρου ντίζελ που έκανε ντεμπούτο στην E 220d και αποτελεί μέρος μίας επένδυσης 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!