NEA

To νέο Citroen C3 επισήμως και σε βίντεο [vid]

Το νέο Citroen C3 θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του έτους, ενώ αρχές Οκτωβρίου έχει προγραμματισθεί η πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο κοινό, στο σαλόνι του Παρισιού.

New-Citroen-C3-2017 (49)Μετά την πρώτη διαρροή η γαλλική εταιρία παρουσιάζει και επίσημα τα νέο C3 που κερδίζει τις εντυπώσεις με την αλά C4 Cactus σχεδίασή του με τα χαρακτηριστικά airbumps στις πόρτες και γενικότερα στο κομψό και νεανικό σύνολό του. Το μήκος του αμαξώματος βρίσκεται ελάχιστα κάτω από τα τέσσερα μέρα (στα 3,99 για την ακρίβεια), ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 2 εκ. (στα 1,75 μέτρα) με το ύψος να έχει μειωθεί κατά 4 εκ. Εξωτερικά, ξεχωρίζουν τα πίσω φωτιστικά σώματα με το 3D στιλ, οι μαύρες εμπρός και μεσαίες κολώνες, οι 3 χρωματικοί συνδυασμοί της οροφής, το κόκκινο ή μαύρο περίγραμμα των airbumps, οι 36 διαφορετικές βαφές του αμαξώματος κ.α.

New-Citroen-C3-2017 (1)Το μικρότερο ύψος μπορεί να συμβάλει σε μία πιο κόμπακτ εικόνα, αλλά το αυξημένο κατά 7 εκ. μεταξόνιο (συνολικά στα 2,540 μέτρα) αναμένεται να λειτουργεί υπέρ των χώρων για τους επιβάτες και ειδικά για τους πίσω. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 300 λίτρων, ενώ αρκετοί είναι και οι χώροι για μικροαντικείμενα στο εσωτερικό.

New-Citroen-C3-2017 (38)Μοντέρνα και γουστόζικη φαίνεται η μινιμάλ άποψη του ταμπλό με την touch-screen 7’’ που υποστηρίζει πλήρη διασύνδεση με smartphone, ενώ υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί εξατομίκευσης. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η στάνταρ ενσωματωμένη κάμερα στον εσωτερικό καθρέφτη που καταγράφει ότι συμβαίνει μπροστά από το C3 και σε γωνία 120 μοιρών, ενώ υπάρχουν και αρκετά από τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (διατήρηση λωρίδας, αισθητήρας αναγνώρισης κόπωσης οδηγού κ.λπ.).

New-Citroen-C3-2017 (43)Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τις γνωστές 3-κύλινδρες εκδόσεις βενζίνης όπου στην βάση συναντάμε τους ατμοσφαιρικούς PureTech των 1.000 και 1.200 κ.εκ. με 68 και 82 ίππους, αντίστοιχα. Ψηλότερα τοποθετείται ο turbo των 1.200 κ.εκ. με 110 άλογα, όπως και ο ντίζελ 1.6 HDI BlueTEC με 75 και 100 ίππους. Οι δύο τελευταίες εκδόσεις έχουν σύστημα start stop, στην πορεία θα προστεθεί και ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ θα υπάρξουν ενδεχομένως και πιο σπορ C3 με τον ισχυρότερο PureTech των 130 ίππων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!