NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέγα-εργοστάσιο της Tesla για συσσωρευτές ιόντων λιθίου

tesla-gigafactory

Προχωρώντας σε μία επένδυση 5 δις δολαρίων, η Tesla ετοιμάζεται σχεδόν να διπλασιάσει την παγκόσμια παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Tesla-Gigafactory-rendering[4a]Το νέο αυτό εργοστάσιο βρίσκεται στην έρημο της Νεβάδα και αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί κατά 14%. Όσο για την έκτασή του, αγγίζει τα 930 στρέμματα, θα είναι δηλαδή ένα από τα μεγαλύτερα κτίσματα στη γη. Η οροφή του, δε, θα είναι καλυμμένη από ηλιακά πάνελ, που θα καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ενεργειακές απαιτήσεις της εγκατάστασης. Όταν ολοκληρωθεί, σε 2-3 χρόνια από σήμερα, θα απασχολεί τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα παράγουν 35 γιγαβατώρες συσσωρευτών, όσο δηλαδή ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή του 2014!

Η Tesla, φυσικά, δεν είναι μόνη της στο όλο εγχείρημα. Μαζί της έχει την Panasonic ως συνεργάτη, η οποία ήδη εγκαθιστά μηχανές και ρομποτικούς μηχανισμούς σε σφραγισμένα δωμάτια, με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία. Μέχρι το 2018 το εργοστάσιο αυτό θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες 500.000 ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!