NEA

Πόσο ασφαλές είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο από ένα άλλο του 1963;

Η εξέλιξη των αυτοκινήτων είναι συνεχής και σε όλους τους τομείς, ενώ αυτός της ασφάλειας είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Πόσο πιο ασφαλή έχουν όμως γίνει τα αυτοκίνητα τα τελευταία 60 χρόνια;

CAR-SAFETY-IN-60-YEARS (1)Προκειμένου να το διαπιστώσουν αυτό στην πράξη στη Seat συνέκριναν ένα Seat 600 του 1963 με ένα σύγχρονο Ibiza και τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξαν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω βίντεο. Έτσι λοιπόν το 600, πριν από 63 ολόκληρα χρόνια,όχι μόνο δεν έχει αερόσακους –ο απόγονός του Ibiza έχει 6- λογικό μιας και το συγκεκριμένο μέτρο ασφαλείας άρχισε να χρησιμοποιείται μαζικά από τη δεκαετία του ΄90, αλλά δεν διέθετε καν προσκέφαλα!

CAR-SAFETY-IN-60-YEARS (3)Οι ζώνες ασφαλείας του φυσικά και δεν ήταν αυτόματες, έπρεπε κάθε φορά που άλλαζε οδηγός να ρυθμιστούν από την αρχή, κάτι που βέβαια οδηγούσε στη μη χρήση τους.
Από κει και πέρα το 600 είχε ταμπούρα σε όλους τους τροχούς του που σαφώς δεν πρόσφεραν την ίδια ισχύ πέδησης με τα δισκόφρενα, ενώ βέβαια και το πλαίσιό του δεν έχει ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης και αυξημένη ακαμψία όπως αυτό ενός σύγχρονου μοντέλου σαν το Ibiza.

SMS==> Η ανασφάλεια της ασφάλειας!

SMS==> Αερόσακοι, πόσο αποτελεσματικοί είναι;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!