ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Lamborghini/ Mitsubishi στα ανθρακονήματα

Lamborghini-carbon-fiber

Στα πλαίσια ενός βιομηχανικού event στην Ιαπωνία, η Lamborghini ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη συνεργασία της με την Mitsubishi Rayon, θυγατρική της ομώνυμης εταιρίας.

Για την ιταλική φίρμα η χρήση σύνθετων πολυμερικών υλικών με ενίσχυση ινών άνθρακα δεν είναι κάτι καινούριο. Εδώ και 30 χρόνια χρησιμοποιεί ανθρακονήματα στα μοντέλα της με στόχο τη μείωση του βάρους και τη βελτίωση των μηχανικών χαρακτηριστικών των υλικών της. Ως εκ τούτου, αυτή η συνεργασία με την μεγαλύτερη Ιαπωνική εταιρία κατασκευής ινών αναμένεται να την ωφελήσει σε επίπεδο τεχνογνωσίας αλλά και παραγωγής.

Ο στόχος δεν είναι μόνο η εξέλιξη και κατασκευή μεγάλων πάνελ από ανθρακονήματα αλλά και πλαισίων. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι πέρα από τα συμβατικής κατασκευής μέρη, που ουσιαστικά αποτελούνται από στρώσεις ανθρακονημάτων με συγκεκριμένη φορά τοποθέτησης, η Lamborhini χρησιμοποιεί και «σφυρήλατα» ανθρακονήματα, πρακτικά ένα ρευστό υλικό που μορφοποιείται εύκολα σε διάφορα σχήματα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!