ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nissan Navara EnGuard Concept, το απόλυτο!

nissan-navara-enguard-concept

Σεισμοί, πλημμύρες, φυσικές καταστροφές; Το αυτοκίνητο-όνειρο για κάθε διασώστη είναι πλέον γεγονός και υπεύθυνη για αυτό δεν είναι άλλη από τη Nissan.

nissan-navara-enguard-concept-2Βασισμένο στο διπλοκάμπινο pickup της εταιρίας, το Navara EnGuard Concept παρουσιάστηκε στην έκθεση επαγγελματικών αυτοκινήτων IAA 2016, στο Ανόβερο. Οι σχεδιαστές του το χαρακτηρίζουν ως «ανθεκτικό και σκληρό», έτοιμο να λειτουργήσει ως πλατφόρμα διάσωσης σε μερικά από τα πιο σκληρά και ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη. Και κρίνοντας από την εξωτερική εμφάνιση, κάπως έτσι θα πρέπει να είναι.

nissan-navara-enguard-concept-3Το πάτωμά του είναι ψηλότερο κατά 50 ολόκληρα χιλιοστά, με επιπλέον ενισχύσεις στο αμάξωμα, επανασχεδιασμένα φώτα, φωσφορούχες λεπτομέρειες αλλά και ένα ειδικό κουβούκλιο πίσω. Το τελευταίο περιέχει τσεκούρια, ασυρμάτους, σκοινιά, αναρριχητικά υλικά, πλήρες φαρμακείο, ακόμα και φιάλη οξυγόνου, έτσι ώστε να μην λείψει τίποτα από το πλήρωμά του, ασχέτως της αποστολής που θα κληθεί να φέρει σε πέρας.

nissan-navara-enguard-concept-4Για την καλύτερη, δε, επόπτευση του χώρου, διαθέτει και ένα DJI Phantom 4 drone, που μπορεί να πετάει ακόμα και σε υψόμετρο 6.000 μέτρων. Η μέγιστη ταχύτητα αυτού είναι τα 20 μέτρα/ δλ. ενώ η αυτονομία του στον αέρα αγγίζει τη μισή ώρα. Ο χειρισμός γίνεται από το αυτοκίνητο, ενώ οι εικόνες που στέλνει εμφανίζονται σε μία αναδιπλούμενη, υψηλής ευκρίνειας οθόνη, κρυμμένη στην καρότσα.

nissan-navara-enguard-concept-22Πέραν των άλλων, το Navara EnGuard Concept διαθέτει και 7 modules ηλεκτρικών συσσωρευτών, μέσα σε ένα σφραγισμένο αλουμινένιο κέλυφος. Καθένα από αυτά είναι χωρητικότητας 2kW και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, όπως ακριβώς και μια ηλεκτρογεννήτρια. Μπορούν μάλιστα να επαναφορτίζονται από τον twin-turbo diesel κινητήρα των 2.3 λίτρων και 190 ίππων. Που βρίσκεται κάτω από το καπό.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!