ΔΙΑΦΟΡΑ

Στο eBay η πιο σπάνια Mustang στον κόσμο!

mustang-1

Με τιμή που ξεκινά από τα 1,1 εκατομμύριο δολάρια, η Mustang Cabrio του 1964 είναι ένα και μοναδικό κομμάτι, που σίγουρα η αξία του θα φθάσει πολύ ψηλότερα…

mustangΜάλιστα προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως ένα τόσο συλλεκτικό αυτοκίνητο κατέληξε να πωλείται στο eBay. Όπως και να ‘χει, η Mustang που βλέπετε κατασκευάστηκε το 1964, στην πρώτη περίοδο παραγωγής των Mustang, όπου μόλις 3 αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε κάμπριο με σκοπό να αποτελέσουν τα επίσημα pace car για το Ιndy 500 (τον δημοφιλέστερο αγώνα στις ΗΠΑ).

mustang-2Ωστόσο, μόνο το ένα κατάφερε να επιβιώσει (το δεύτερο δεν μετατράπηκε ποτέ, το τρίτο βγήκε off λόγω μηχανικής βλάβης) και αποτέλεσε το pace car για το Ιndy 500 επί 11 αγωνιστικές σεζόν (αποσύρθηκε το 1974). Από τότε σκονιζόταν σε μια αποθήκη της πίστας για να δε το φως της ημέρας το 1990, όταν ένα μέλος του Μustang Club Αμερικής το βρήκε, αναγνώρισε την ταυτότητά του, και κατάφερε να το αγοράσει, σε αρκετά χαμηλή τιμή για την ιστορία του.

Έτσι, ξεκίνησε η αναπαλαίωσή του, ενώ το μοτέρ είναι όσο πιο κοντά γίνεται σ’ εκείνο που είχε το αυτοκίνητο, καθώς είναι το small block V8 των Ford GT Le Mans με απόδοση 450 ίππους. Το αυτοκίνητο εκτιμήθηκε από ειδικους πως μπορεί να κοστίζει πάνω από 1,25 εκατομμύρια δολάρια, όμως μόλις βγήκε στο eBay με τιμή εκκίνησης τα 1.099.000 δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!