NEA

Συγκλονίζει ένα crash-test ανάμεσα σε δύο «τριτοκοσμικά» αυτοκίνητα [vid]

Αφού δείτε το βίντεο έχετε κάθε λόγο να νιώθετε τυχερός για την ασφάλεια που προσφέρει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με σεβαστές προδιαγραφές ασφάλειας…

crash-test-nissan-1Πολλές φορές αγνοούμε πως υπάρχουν μέρη στον κόσμο που λειτουργούν με τις εντελώς βασικές προδιαγραφές σχεδόν σε κάθε τομέα. Ξέρετε, από εκείνα τα μέρη που ουσιαστικά οι εταιρίες (δεν μιλώ μόνο για αυτοκίνητα) πωλούν ότι ξεπερασμένο τους περισσεύει στο ράφι. Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει για ένα από τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα του κόσμου και συμπωματικά πριν από μερικές μέρες δόθηκε στην δημοσιότητα από το Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων (ΙIHS) ένα βίντεο με crash-test δύο φθηνών Nissan.

nissan-crash-test-2To φθηνότερο που μπορεί κανείς να βρει το Μεξικό (ναι, σωστά μαντέψατε, το ανεκδιήγητο Tsuru) και το φθηνότερο που μπορεί να αγοράσει κανείς από την άλλη πλευρά των συνόρων, στις ΗΠΑ: το Nissan Versa. Tα δύο αυτοκίνητα κινούνται το ένα προς το άλλο και συγκρούονται πλαγιομετωπικά, με συνδυασμένη ταχύτητα που φθάνει στα 80 μίλια την ώρα (περίπου 130 χλμ./ώρα, ταχύτητα πολύ υψηλή).

nissan-crash-test-3Από την μια έχουμε το Tsuru το οποίο διαλύεται κυριολεκτικά, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο στον οδηγό του να επιβιώσει (πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχει κανένα μέσο παθητικής ασφάλειας, όπως αερόσακους για παράδειγμα). Το αμερικάνικο Nissan, τα πηγαίνει πολύ καλύτερα, διατηρώντας τον ζωτικό χώρο του οδηγού χωρίς μεγάλες παραμορφώσεις, ενώ υπάρχουν και αερόσακοι (στο τιμόνι, πλαϊνοί και οροφής) που συντελούν σε ένα καλύτερο αποτελέσμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!