NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιο είναι το χειρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο;

nissan tsuru worst danger car world (3)

Τουλάχιστον από πλευράς ασφάλειας, το μεξικάνικο Nissan Tsuru είναι μακράν ένα από τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα αφού στις δοκιμές πρόσκρουσης δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα αστέρι!

nissan tsuru worst danger car world (2)Το αειθαλές Nissan Tsuru κατασκευάζεται από το 1994, βασίζεται στο Nissan Sentra και ουσιαστικά πρόκειται για ένα πολύ φτηνό αυτοκίνητο που πωλείται σε τριτοκοσμικές αγορές (σ.σ. τέτοια μοντέλα δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρωπαϊκών προδιαγραφών). Εξίσου φτηνή είναι και η δομή του η οποία έχει μόνο τα απαραίτητα και στο Μεξικό αποτελεί την δημοφιλέστερη επιλογή για τους ταξιτζήδες, αφότου διακόπηκε η παραγωγή του VW Beetle. Ωστόσο, οι νέοι κανονισμοί δεν θα επιτρέπουν στο Nissan Tsuru να κυκλοφορεί αφού στις δοκιμές του Global NCAP δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα αστέρι.

nissan tsuru worst danger car world (1)Όχι άδικα, αφού οι βασικές εκδόσεις του Tsuru δεν έχουν κανένα αερόσακο (δείτε στην διπλανή εικόνα πως έχει τσαλακώσει όλο το σασί!!!), ενώ ο NCAP έχει καταμετρήσει 4.000 μοιραία τροχαία που έγιναν στο Μεξικό την περίοδο 2007-2012 με το εν λόγω μοντέλο. Πάντως, το εργοστάσιο στο Aguascalientes του Μεξικό θα κατασκευάσει 1.000 συλλεκτικές εκδόσεις του Tsuru για να τιμήσει το δημοφιλές μοντέλο της. Ποιος ξέρει, ίσως αυτά να έχουν αερόσακο…

SMS==> Η ανασφάλεια της ασφάλειας [blog]

SMS==> Αερόσακοι, πόσο αποτελεσματικοί είναι;

SMS==> Πόσο ασφαλές είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο από ένα άλλο του 1963;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!