NEA

Το VW Group θα πάρει τα σκήπτρα από την Toyota;

vw china

Αν και ο γερμανικός όμιλος ταλαιπωρείται οικονομικά από το dieselgate, οι πωλήσεις των μοντέλων του αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό να περάσει το VW Group στην 1η θέση για το 2016.

Ήδη ο όμιλος VW έχει πάρει τα ηνία έχοντας πωλήσει 7,61 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο ενιάμηνο του 2016, σημειώνοντας αύξηση των πωλήσεών τους κατά 2,4%, σύμφωνα με την εφημερίδα Automotive News Europe. Από την άλλη, η Toyota βρίσκεται μία ανάσα πίσω για το ίδιο διάστημα, έχοντας παραδώσει 7,53 εκατομμύρια αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας όμως αύξηση μόνο κατά 0,4% σε σχέση με πέρσι.

Αξιοσημείωτο είναι πως η δύναμη και των δύο εταιριών βρίσκεται κυρίως εκτός Ευρώπης. Η μεν Toyota (με την Daihatsu κ.α.) έχει εστιάσει κυρίως στις πωλήσεις στην Αμερική, ενώ οι Γερμανοί δίνουν τα πάντα για να επικρατήσουν στην τεράστια και εκρηκτικά αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας. Η επιτυχία της VW βασίζεται κυρίως στην μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως σε SUV και την άνοδο που σημειώνουν οι μάρκες του γκρουπ όπως η Audi, η Skoda και η Porsche. Φανταστείτε να μην υπήρχε και το dieselgate…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!