NEA

To Opel OnStar επεκτείνεται σε 18 επιπλέον αγορές

Opel OnStar Expands into 18 New Markets

Ένα χρόνο αφότου λανσαρίστηκε στην Ευρώπη, το σύστημα Opel OnStar επεκτείνεται τώρα σε 18 επιπλέον αγορές.

Το εν λόγω σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης θα διατίθεται σε Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Νορβηγία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Σουηδία. Η Opel προσφέρει την υπηρεσία (οι ατομικές λειτουργίες διατίθενται ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση) σε 19 γλώσσες. Επίσης, η επέκταση της υπηρεσίας Wi-Fi hotspot συνεχίζεται, με την Αυστρία, Τσεχία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ρουμανία να προστίθενται στις υπάρχουσες αγορές (Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο).

OPEL-ONSTAR (2)Από τον Αύγουστο του 2015, το Opel OnStar έχει καταγράψει πάνω από 5,5 εκατομμύρια επαφές με πελάτες που επικοινωνούν τηλεφωνικά, μέσω εφαρμογής smartphone, το OnStar website ή το μπλε μπουτόν εξυπηρέτησης OnStar. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, το Opel OnStar έλαβε περίπου 880.000 κλήσεις από πελάτες και έστειλε 830.000 email διάγνωσης οχημάτων. Στο internet, οι πελάτες συνδέθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του Opel OnStar πάνω από 1.000,000 φορές και εκκίνησαν την εφαρμογή πάνω από 3,1 εκατομμύρια φορές. Σήμερα, το ένα στα δύο νέα Opel διαθέτει OnStar.

Το σύστημα Opel OnStar συνδέει τους πελάτες με έναν καταρτισμένο σύμβουλο – όχι μηχάνημα. Για παράδειγμα η Eulalia Serrano, ενεπλάκη σε σύγκρουση με άλλο όχημα. Οι αισθητήρες του Zafira της ειδοποίησαν αυτόματα έναν ειδικά εκπαιδευμένο σύμβουλο της OnStar ο οποίος κινητοποίησε τις υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης και της κράτησε συντροφιά μέσω του hands-free συστήματος μέσα στο αυτοκίνητο.

Opel OnStar Expands into 18 New MarketsΤο Opel OnStar βοηθά στον εντοπισμό κλεμμένων οχημάτων – το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης κλειδώνει επίσης ή ξεκλειδώνει πόρτες από απόσταση (remotely), κατεβάζει διαδρομές ταξιδιού απευθείας στο εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης και στέλνει email σχετικά με την κατάσταση του οχήματος. Ανάλογα με την αγορά, ένα επιπλέον 4G/LTE Wi-Fi hotspot1 διατίθεται προαιρετικά.

Η πιο δημοφιλής υπηρεσία – με περίπου 3,1 εκατομμύρια εκκινήσεις – είναι η εφαρμογή για smartphone myOpel, την οποία οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν από το Google Play Store ή το Apple App Store αντίστοιχα. Τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά της εφαρμογής μέχρι τώρα είναι το απομακρυσμένο κλείδωμα/ ξεκλείδωμα των θυρών, ο online εντοπισμός οχήματος και η ενεργοποίηση της κόρνας και του σινιάλου. Οι πελάτες μπορούν επίσης να αναζητήσουν σημαντικά δεδομένα όπως  ζωή λαδιού ή πιέσεις ελαστικών, να αποστείλουν προορισμούς στο σύστημα  πλοήγησης του αυτοκινήτου (εάν υπάρχει) και να διαχειριστούν το πρόσθετο Wi-Fi1 hotspot, που επιτρέπει τη σύνδεση μέχρι επτά συσκευών στο όχημα.

Opel OnStar Expands into 18 New MarketsΜέσω OnStar και της εφαρμογής myOpel, οι οδηγοί μπορούν να προγραμματίζουν άνετα το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου από το smartphone τους. Απλά εισάγουν τον προορισμό στο τηλέφωνό τους, τον επιλέγουν από το βιβλίο διευθύνσεων και τον στέλνουν στο όχημά τους πιέζοντας ένα μπουτόν. Ανεξάρτητα, οι οδηγοί τώρα μπορούν να προσθέτουν χρήσιμα σχόλια στη λειτουργία Εντοπισμού Οχήματος, ακόμα και μία φωτογραφία που θα τους βοηθήσει στην ανεύρεση του αυτοκινήτου. Για την αποφυγή προστίμων λόγω παράνομης στάθμευσης, οι χρήστες myOpel μπορούν να ρυθμίζουν μία υπενθύμιση μέσω χρονομέτρου όταν εκπνέει ο χρόνος στάθμευσης.

Το Opel OnStar βοηθά επιπλέον τους ιδιοκτήτες οχημάτων και την αστυνομία σε περίπτωση κλοπής ενός αυτοκινήτου εξοπλισμένου με το σύστημα. Η υπηρεσία υποστήριξης κλεμμένου οχήματος (Stolen Vehicle Assistance) επιτρέπει στο Opel OnStar να συνεργαστεί με την αστυνομία για την ανάκτηση του αυτοκινήτου γρήγορα και με ασφάλεια και την επιστροφή στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Με το Ignition Block, το Opel OnStar μπορεί να στείλει ένα σήμα στο όχημα που εμποδίζει την εκκίνηση όταν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.

Το Opel OnStar λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται στο βασικό  εξοπλισμό όλων των εκδόσεων Astra και στις εκδόσεις Color Active και Innovation του MOKKA X, ενώ από τον καινούργιο χρόνο θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα μοντέλα της Opel. Η χρήση της υπηρεσίας είναι δωρεάν για τα πέντε πρώτα χρόνια στην Ελλάδα. Η υπηρεσία Wi-Fi hotspot1 θα είναι διαθέσιμη από τη νέα χρονιά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!