NEA

«Στο μέλλον τα ντίζελ θα κοστίζουν περισσότερο και από τα υβριδικά»

Toyota Hybrid

Αυτή είναι η πρόγνωση του Koei Saga, επικεφαλής στο τμήμα μηχανολογίας της Toyota, διότι η εξέλιξη και η κατασκευή των πετρελαιοκινητήρων θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή…

Βέβαια αυτά τα λέει ο ιθύνων της εταιρίας που πουλά τα περισσότερα υβριδικά στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα ντίζελ θα εξαφανιστούν. «Πιστεύω πως τα ντίζελ έχουν μπροστά τους μία πολύ μεγάλη πρόκληση, αφού χρειάζεται πολύ τεχνολογία και εξέλιξη για να ανταποκριθούν στις πιο σκληρές προδιαγραφές. Και για αυτό το κόστος ενός πετρελαιοκινητήρα θα ξεπεράσει εκείνο ενός υβριδικού συστήματος πρόωσης» δήλωσε ο Saga στο βρετανικό Autocar.

Παρά ταύτα το στέλεχος της Toyota δεν παρέλειψε να σημειώσει πως οι ντίζελ δεν θα εξαφανιστούν αφού τα χαρακτηριστικά απόδοσής τους έχουν ισχυρή ζήτηση σε μοντέλα μεγάλου όγκου, φορτηγά και λεωφορεία. Επίσης, είπε πως ακόμη και αν ισχύσουν πολύ αυστηρά μέτρα στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Κίνα, θα υπάρχουν μέρη και αγορές στον κόσμο που θα προτιμούν τα ντίζελ.

Ως ένα σημείο θα συμφωνήσουμε, αλλά όπως έχουμε γράψει πιστεύουμε πως οι ντίζελ θα περιοριστούν στα μικρά κυβικά, αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν διότι οι κατασκευαστές θα βρουν τρόπους -τουλάχιστον και για μέχρι την επόμενη δεκαετία- εξέλιξης διότι τα χρειάζονται και για να μειώνουν το μέσο όρο CO2. Ειδάλλως θα πρέπει να τα αντικαταστήσουν με ηλεκτρικά. Εσείς γιατί νομίζετε πως έπιασε υστερία -ειδικά από φέτος- τους κατασκευαστές με τα ηλεκτρικά; Έτσι, ξαφνικά; Ή επειδή πλησιάζει το 2021 που προβλέπει για κάθε εταιρικό στόλο μέσο όρο CO2 στα 95 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!