NEA

Πως βλέπει η Honda τα μελλοντικά ταμπλό των αυτοκινήτων;

Στο Λος Άντζελες παρουσιάστηκε το Acura Precision Cockpit που δείχνει το μέλλον για την σχεδίαση του εσωτερικού των μοντέλων που θα ακολουθήσουν…

APC 2 Driver ViewΜετά το Acura Precision Concept που είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ, οι Ιάπωνες παρουσιάζουν το όραμά της premium μάρκας της Honda για τη διαμόρφωση του εσωτερικού των μοντέλων της. Υπήρξαν τρεις βασικοί παράμετροι: η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση και η διασύνδεση. Βασικά στοιχεία του Precision Cockpit -που αποτελούν και τον τρόπο επικοινωνίας του οδηγού με το αυτοκίνητο, το human machine interface όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται- είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’ και η κεντρική οθόνη που είναι τοποθετημένη σε τέτοιο σημείο και με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού.

APC 4 Advanced Vision ModeΕπιπρόσθετα, στην κεντρική κονσόλα, υπάρχει ένα καμπύλο touch pad ακριβείας που προσομειώνει τη λειτουργία μιας οθόνης αφής, χωρίς όμως ο οδηγός να πρέπει να αποσπάσει την προσοχή του από το δρόμο. Μια άλλη ενδιαφέρουσα καινοτομία είναι η απεικόνιση σε 3D στην οθόνη που παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων όλων των άλλων μελών της κυκλοφορίας και των ενδεχόμενων εμποδίων που καταγράφουν οι κάμερες και οι αισθητήρες του συστήματος όταν αυτό λειτουργεί ημιαυτόνομα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!