NEA

Νέο Volvo V90 από 54.410 ευρώ

NEW VOLVO V90 @GOLDEN HALL_1

Το νέο Volvo V90 είναι το τρίτο μέλος της κορυφαίας σειράς 90 της Volvo. Πρόκειται για ένα luxury wagon που προστίθεται στα ήδη πολύ επιτυχημένα XC90 και S90

Με το λανσάρισμα του νέου Volvo V90 οι Σουηδοί ανέβασαν την κατηγορία των premium wagons σε πρωτόγνωρα επίπεδα, θέτοντας νέα standards στο τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά την πρακτικότητα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε wagon μοντέλου.

Το νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για το καινούργιο μεταβλητό πλαίσιο της Volvo, που προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.

NEW VOLVO V90 @GOLDEN HALL_5Αν κάτι χαρακτηρίζει τη Σειρά 90, αυτό είναι η κορυφαία τεχνολογία! Στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνεται το Pilot Assist, προσδίδοντας δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Συνυπάρχει με τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple CarPlay προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία όσον αφορά στη συνδεσιμότητα. Παράλληλα, στον τομέα των κινητήριων συστημάτων, το νέο V90 διαθέτει τους γνώριμους από τα XC90 και S90 κινητήρες και κιβώτιο ταχυτήτων, ότι πιο hi-tech υπάρχει σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στην κορυφή, βρίσκεται η T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση, η οποία προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων ενώ η αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα.

NEW VOLVO V90 @GOLDEN HALL_2Λίγες μέρες μετά την πανελλήνια πρεμιέρα του νέου μοντέλου στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2016», το νέο Volvo V90 κοσμεί ήδη τις εκθέσεις Volvo στην Αθήνα καθώς και το stand που διατηρεί η Volvo Car Hellas στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, η Volvo Car Hellas ανακοίνωσε τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο μοντέλο, με το βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων. Επιπρόσθετα, στο βασικό εξοπλισμό ανήκει το πακέτο City Safety (ανίχνευση/ αυτόματο φρενάρισμα για αποφυγή οχημάτων, πεζών, δικυκλιστών ή ποδηλατών, μεγάλων ζώων, αντίθετα ερχόμενων οχημάτων σε διασταυρώσεις κλπ. χωρίς περιορισμό ταχύτητας, μέρα και νύχτα) και σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο. Ακόμα, Pilot Assist, το οποίο συμπεριλαμβάνει Adaptive Cruise Control και Distance Alert και επίσης Lane Keeping Aid, Lane Departure Warning και πολλά άλλα. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί το Sensus (κεντρική οθόνη αφής 9″, ψηφιακός πίνακας οργάνων, ηχοσύστημα με 10 ηχεία, Bluetooth, Internet Browsing, Keyless Start κλπ.) καθώς και αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και φυσικά όλα όσα θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ σε ένα σύγχρονο premium μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Αναλυτικότερα, οι διαθέσιμες εκδόσεις και οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το Νέο Volvo V90 έχουν ως εξής:

ΝΕΟ VOLVO V90

MOMENTUM

INSCRIPTION

R-DESIGN

 

Χωρητ/τα (cm3)

Ισχύς (ΗΡ)

CO2 (g/km)

Προτεινόμενη τιμή λιανικής (€)

Προτεινόμενη τιμή λιανικής

(€)

Προτεινόμενη τιμή λιανικής (€)

Βενζίνη

T6 AWD Geartronic (Auto)

1.969

320

169

61.520

66.820

64.750

Diesel

D4 Geartronic (Auto)

1.969

190

119

54.410

60.340

58.310

D5 AWD Geartronic (Auto)

1.969

235

129

59.780

64.870

62.880

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!