ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι κρύβουν οι νέοι προηγμένης τεχνολογίας προβολείς της Mercedes; [vid]

Τα νέα φωτιστικά σώματα -σε συνεργασία με τους Osram, Fraunhofer, HELLA και Infineonου- θα υιοθετηθούν στα προσεχή μοντέλα της Mercedes-Benz και αποτελούνται από αυτόνομες δέσμες φωτός («μικροκαθρέπτες»).

mercedes-lightΚάθε εμπρός φωτιστικό σώμα, ενσωματώνει ένα εκατομμύριο από αυτούς τους εξαιρετικά μικρούς «καθρέπτες», οι οποίοι σε συνεργασία με μία κάμερα και σένσορες στο εμπρός μέρος είναι σε θέση να αλλάξουν την κατανομή του φωτός. Στο κάθε ένα από τα φωτιστικά σώματα υπάρχουν 1.024 LED σε τέσσερις συστοιχίες (φθάνοντας σε σύνολο τα 8.192 και στα δύο), παρέχοντας με αυτό τον τρόπο μία απίστευτα δυνατή δέσμη φωτός.

Digital Light 22Η τεχνολογία “Digital Light” είναι τόσο προχωρημένη ώστε είναι σε θέση να μπορεί να προβάλει σύμβολα στην επιφάνεια του οδοστρώματος, όπως για παράδειγμα μία διάβαση πεζών, υποδεικνύοντας στους πεζούς ότι είναι ελεύθεροι να περάσουν. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα είναι έτοιμα για παραγωγή τα νέα φωτιστικά της σώματα, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν απέχει πολύ η ημέρα που θα τα δούμε και από κοντά.

Digital Light 14Πάντως η Mercedes-Benz υποστηρίζει ότι η δική της προσέγγιση δεν έχει να κάνει με ρεκόρ για την δυνατότερη δέσμη, αλλά να καταφέρουν να έχουν την μέγιστη δυνατή ορατότητα για τον οδηγό χωρίς να υπάρχουν αντανακλάσεις ή ενοχλητικά φαινόμενα για τα άλλα αυτοκίνητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!