NEA

To EV της Lucid Motors έχει 640 χιλιόμετρα αυτονομία και 1.000 άλογα!

Lucid-Motors-EV (17)

Η Lucid Motors κατοικοεδρεύει στην μακρινή Αριζόνα και έχει ως στόχο να κατασκευάσει ένα φουλ ηλεκτροκίνητο σεντάν που θα κόψει την φόρα στο Model S…

lucid-motors-airΚομματάκι δύσκολο να ανακόψει κανείς την φόρα της Tesla αλλά θεωρητικά το Lucid EV δεν δείχνει να υστερεί σε κάτι. Σχεδιαστικά έχει μία απτή και σύγχρονη άποψη με μία εμφατική μάσκα, ενώ το πίσω μέρος ολοκληρώνει ένα όμορφο ανάγλυφο με εντυπωσιακό στιλ. Στο δάπεδο υπάρχει συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 100 kWh, ενώ υπάρχει και προαιρετική μεγαλύτερη στις 130 kWh επιφέροντας συνολική ισχύ στα 1.000 άλογα!

Lucid-Motors-EV (8)Ισχύς αρκετά για να ωθήσει το τετρακίνητο Lucid EV σε μόλις 2,5 δλ. για το 0-96 χλμ./ώρα (0-60 μίλια/ώρα), ενώ με μία φόρτιση η αυτονομία αρκεί για περίπου 640 χλμ. ξεπερνώντας τα περίπου 500 χλμ. του Tesla Model S. Επίσης το Lucid EV διαθέτει όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που απαιτεί η αυτόνομη οδήγηση, έλεγχο με φωνητικές εντολές και πλήρη υποστήριξη apps και smartphones.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει αρχές 2017, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει ένα χρόνο αργότερα (το 2018) στην Αριζόνα στην τιμή των περίπου 100.000 δολαρίων με την Lucid Motors να ετοιμάζει και μία φτηνότερη εκδοχή στις περίπου 65.000 δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!