NEA

H Lamborghini επιστρέφει στην αγροτιά και στην οικογένεια Miura [vid]

Lamborghini Back To Miura Family Farm (5)

Αν δεν το γνωρίζετε η οικογένεια Μiura δραστηριοποιείται στην ανατροφή βοοειδών και ταύρων εδώ και πάνω από 175 χρόνια και θεωρείται η πιο φημισμένη φάρμα στην Ισπανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη…

Lamborghini Back To Miura Family Farm (3)Η θρυλική Lamborghini Miura συμπληρώνει φέτος τα 50 της χρόνια και για να την τιμήσει η Lamborghini έχει διοργανώσει διάφορα events και εκδηλώσεις. Μία από αυτές είχε ως θέμα το ταξίδι της Miura στο μέρος που ο ιδρυτής της εταιρίας εμπνεύστηκε το όνομά της. Στην φάρμα Miura που σήμερα λειτουργεί κάτω από την καθοδήγηση των Eduardo και Antonio Miura, τους γιους του Don Eduardo με τον οποίο είχε συναντηθεί ο Feruccio Lamborghini και του είχε έρθει η ιδέα για την ονομασία του ξεχωριστού αυτοκινήτου που ετοίμαζε.

Lamborghini Back To Miura Family Farm (7)Έτσι, μία Miura SV ταξίδεψε από την έδρα της εταιρίας (στην Σαντ’ Αγκάτα στην Μπολόνια) μέχρι την Ισπανία, στην πόλη Lora del Rio (εκεί που βρίσκεται η οικογένεια Miura) παρέα με τρεις Huracan και άλλες τρεις Aventador υπενθυμίζοντας έτσι την συνέχεια της εταιρίας στο σήμερα. Στην εποχή της η Miura SV ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο και παρέμεινε στην παραγωγή για 18 μήνες.

Lamborghini Back To Miura Family Farm (8)Σ’ αυτό το διάστημα κατασκευάστηκαν περίπου 150 από αυτές, πριν η Miura περάσει την σκυτάλη σε ένα άλλο μοναδικό μοντέλο της Lamborghini, την Countach. Στο βίντεο βλέπουμε μία Miura P400 Sprinto Veloce που παρουσιάστηκε το 1971. Έχει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα V12 χωρητικότητας 4,0 λίτρων με 385 ίππους και 400 Nm ροπής, αεριζόμενους δίσκους και μπλοκέ διαφορικό της ZF, ενώ λόγω των προβλημάτων αξιοπιστίας υπήρχε πλέον σε διαφορετική θέση το ψυγείο λαδιού του κινητήρα από εκείνο του κιβωτίου ταχυτήτων.

Lamborghini Back To Miura Family Farm (2)

Lamborghini Back To Miura Family Farm (4)

Lamborghini Back To Miura Family Farm (6)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. H Miura και ο σχεδιαστής της Νούτσο Μπερτόνε επέβαλαν νέα σχεδιαστικά δεδομένα χάρη στο σφηνοειδές αμάξωμα. Έκτοτε η Lamborghini πρωτοπορεί σχεδιαστικά δίνοντας αρκετά μαθήματα στη Ferrari

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!