ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δείτε τις καλύτερες σκηνές καταδίωξης για το 2016 [vid]

jason bourne

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μερικές από τις καλύτερες καταδιώξεις που έγιναν σε ταινίες δράσης που γυρίστηκαν το έτος που μόλις αφήσαμε πίσω μας και αναμένοντας το νέο Fast&Furious!

Για πολλούς η πιο απίστευτη σκηνή καταδίωξης ήταν στην ταινία της σειράς «Jason Bourne» με τον σκηνοθέτη τον Paul Greengrass. Στην σκηνή αυτή βλέπουμε ένα Dodge Charger που οδηγεί ο Matt Damon να καταδιώκεται μέσα στο Las Vegas από ένα φορτηγάκι των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας SWAT. To συγκεκριμένο όχημα είναι υπεύθυνο για την καταστροφή πάνω από 170 (!) αυτοκινήτων σ’ αυτήν την σκηνή καταδίωξης, με το κόστος να ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα σκηνή ήταν εκείνη στον φετινό Batman. To νέο Batmobile συνδυάζει πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από τις ταινίες του παρελθόντος με πιο σύγχρονα στοιχεία, ενώ στην απέναντι πλευρά βρέθηκαν τρία αυτοκίνητα της Dodge (ένα Charger, ένα Challenger και ένα Durango). Παρά τα πολλά χρήματα που προφανώς “έσπρωξε” η Dodge τα αυτοκίνητά της δεν είχαν καμία απολύτως τύχη απέναντι στο υπερόπλο του Batman. Όμως κάποιες σεκάνς της καταδίωξης είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ιδίως με αυτό το gothic περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται.

Στην κωμωδία «Ride Along 2» όπου υπάρχει ένα άψογα γυρισμένο κυνηγητό μεταξύ μιας Jaguar XJR και μιας ομάδας από μαύρες ΒΜW. To ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο σκηνοθέτης είχε την ευρηματική ιδέα να συνδυάσει το αληθινό κυνηγητό με ένα video game αλά «Grand Theft Auto» σε μία πραγματικά πρωτότυπη προσέγγιση των σκηνών δράσης. Tελικά η Jaguar καταφέρνει να ξεφύγει από το κυνηγητό, κάτι που δεν γίνεται με αρκετές από τις «τριάρες» της BMW.

Εδώ ένας ήρωάς της Marvel, ο Captain America στην ταινία «Τhe Winter Soldier» με τον Samuel Lee Jackson να συμμετέχει σε μία επική καταδίωξη στο τιμόνι ενός Chevrolet Tahoe. Στην ταινία πάντως ξεχωρίζει η σκηνή της καταδίωξης με τα Αudi SQ7 η οποία είναι πραγματικά μοναδική και έχει πολλές σκηνές γυρισμένες σε κανονικές συνθήκες και όχι με την επεξεργασία των υπολογιστών…

Στην προκειμένη περίπτωση η ΒΜW δημιουργεί ένα χολιγουντιανών διαστάσεων βίντεο, διάρκειας περίπου 11 λεπτών, όπου όπως και τις προηγούμενες φορές η δράση είναι καταιγιστική. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ο γνωστός Κάλβιν Όουεν, o oποίος είναι ο οδηγός μιας πεντάρας, η οποία κάνει πράγματα και θαύματα σε απίστευτες σκηνές καταδίωξης. Στα γυρίσματα βλέπουμε να συμμετέχει μία καινούργια 540, αυτή με τον εξακύλινδρο κινητήρα και τα 335 άλογα, τα οποία είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να γυριστεί μία πολύ δυναμική σειρά επικίνδυνων σκηνών.

Για τελευταίο αφήσαμε το «London Falling», ένα μάλλον αποτυχημένο sequel του «Οlympus Has Fallen», όμως η σκηνή με την καταδίωξη του πρωταγωνιστή από τις μοτοσικλέτες των τρομοκρατών είναι όλα τα λεφτά. Το Land Rover Discovery είναι εδώ το βασικό όχημα, το οποίο στην συγκεκριμένη σκηνή καταφέρνει να πηγαίνει με την όπισθεν μέσα σε δρόμους με πυκνή κυκλοφορία, την ίδια στιγμή που μαίνεται το πιστολίδι…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!