ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξαγορά του Taxibeat από τη Daimler

taxibeat

Όπως φαίνεται ο γερμανικός όμιλος προχώρησε σε εξαγορά της ελληνικής εταιρίας εύρεσης ταξί, με το αντίτιμο να ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 40 εκ. ευρώ.

Η πληροφορία αυτή δεν είναι διασταυρωμένη, γίνεται όμως πολύ μεγάλος ντόρος γύρω από αυτή και μάλλον είναι αληθής. Η γερμανική Daimler, ο όμιλος στον οποίο ανήκουν οι Mercedes-Benz, Smart και άλλες εταιρίες, αποφάσισε να εξαγοράσει την υπηρεσία Taxibeat, καταβάλλοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Το Taxibeat εμφανίστηκε στη χώρα μας το 2011 και γνώρισε γρήγορα επιτυχία. Σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες, ενώ σήμερα ξεπερνά τους 800.000 χρήστες, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 20.000 ταξί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Daimler έχει ήδη μια θυγατρική της που προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες, τη My Taxi. Αυτή ξεκίνησε νωρίτερα, το 2009 και αντίστοιχα δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες, με πάνω από 10 εκ. χρήστες και ένα στόλο ταξί που υπερβαίνει τα 45.000 οχήματα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Σίγουρα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για την οικονομική κατάσταση του Taxibeat, ωστόσο τι μας δείχνει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας; Άλλη μία ελληνική επιχείρηση περνάει στα χέρια ξένων επενδυτών με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η εγχώρια αγορά. Σε αντίλογο των επιχειρήσεων που επέλεξαν να εξαγοραστούν, υπάρχουν οι ελληνικές εταιρείες που στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φορολογούμενους πολίτες της χώρας μας και παρά την κρίση συνεχίζουν να προσπαθούν και να αγωνίζονται για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το δίκτυο ταξί 18300 που λειτουργεί σε 27 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Κατεβάστε την εφαρμογή TAXI18300 στο κινητό σας από το google play ή από το appstore, ακολουθήστε τρία απλά βήματα και ένα ταξί θα είναι στην πόρτα σας σε λίγα λεπτά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!