ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nissan Juke e-Power concept

Nissan-Juke-e-Power

Στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων της, η Nissan ετοιμάζει μία ανάλογη έκδοση για το Juke.

To Juke e-Power θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο τον προσεχή Οκτώβριο, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η παραγωγή του, είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι με την επόμενη γενιά του μοντέλου θα πάρει το πράσινο φως και η εν λόγω έκδοση. Η ονομασία e-Power παραπέμπει στο Note e-Power που παρουσιάστηκε πέρυσι και πράγματι, αυτά τα δύο μοντέλα μοιράζονται το ίδιο σύστημα κίνησης.

Nissan-Juke-e-Power2Κάτω από το αμάξωμα του Juke e-Power θα βρίσκεται ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας, ένα inverter και ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας, χωρητικότητας 1.2 λίτρων. Ο τελευταίος δεν πρόκειται να κινεί άμεσα το αυτοκίνητο, καθώς δεν θα μεταφέρει με κανένα τρόπο την ισχύ του στους τροχούς. Αντιθέτως, θα βρίσκεται εκεί για να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια που θα τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτός θα αποτελεί και τη μόνη κύρια πηγή, αφού δεν προβλέπεται τροφοδοσία των συσσωρευτών από εξωτερική πηγή ρεύματος (plug-in).

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!