ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέος ηλεκτρονικός ενεργοποιητής βαλβίδας ψύξης από την Hella

Η HELLA, ειδικός στο φωτισμό και τα ηλεκτρονικά, παρουσίασε τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας οχημάτων – έναν ηλεκτρονικό Ενεργοποιητή Βαλβίδας Ψύξης και μια Βοηθητική Αντλία Κυκλοφορίας Νερού – στο International Auto Show του Detroit.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εξελίσσεται σε πιο ενεργειακά αποδοτικά οχήματα, η πιο ακριβής ροή, πίεση και θερμοκρασία είναι όλο και πιο σημαντικά ζητήματα στη διαχείριση θερμότητας των οχημάτων για την διαστρωμάτωση των ψυκτικών κυκλωμάτων. Οι αντλίες και οι βαλβίδες είναι υποχρεωτικές για την βελτίωση των συμβατικών κινητήρων και την ηλεκτροκίνηση.

Ενεργοποιητής Βαλβίδας Ψύξης
Η διαχείριση θερμότητας είναι το ένα κλειδί για πιο αποδοτικά οχήματα. Η βέλτιστη χρήση της θερμικής ενέργειας που δημιουργείται κατά την οδήγηση, θα ενισχύσει την απόδοση των κινητήρων και άλλων συστημάτων του οχήματος. Έξυπνα ηλεκτρονικά εξαρτήματα διασφαλίζουν την συνεχή λειτουργία των κινητήρων στη βέλτιστη θερμοκρασία.

Τοποθετώντας τον ηλεκτρικό Ενεργοποιητή Βαλβίδας Ψύξης (CoVA) της HELLA ο οποίος σε αντίθεση με ένα κέρινο στοιχείο, επιτρέπει στον εγκέφαλο του κινητήρα να ρυθμίσει την ροή του ψυκτικού με μεγαλύτερη ακρίβεια σε μερικά δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι μετά την κρύα εκκίνηση, ο κινητήρας ζεσταίνεται γρηγορότερα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία του ψυκτικού. Μόλις επιτευχθεί η θερμοκρασία λειτουργίας, η θερμοκρασία του ψυκτικού ρυθμίζεται γρήγορα και συνεχώς – σύμφωνα με τις απαιτήσεις. Αυτό μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις επιβλαβείς εκπομπές για το περιβάλλον. Η έναρξη της μαζικής παραγωγής θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Αντλία Κυκλοφορίας Νερού
Η δεύτερη καινοτομία της HELLA που σχετίζεται με την διαχείριση θερμότητας είναι η Αντλία Κυκλοφορίας Νερού MP50. Η διαχείριση ροής του ψυκτικού γίνεται με ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και απόδοση καυσίμων, εάν έχουν εγκατασταθεί ηλεκτρικές βοηθητικές αντλίες κυκλοφορίας νερού σε συγκεκριμένους κόμβους και μπορούν να παράγουν πίεση όταν ζητηθεί. Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα στα υβριδικά οχήματα, τόσο η μπαταρία όσο και η επανακυκλοφορία των καυσαερίων μπορεί να ψυχθεί, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί πρόσθετη ενέργεια. Η αντλία έχει προγραμματιστεί για παραγωγή μέχρι το 2019.

Με μακρά εμπειρία και παγκόσμια εμβέλεια, η HELLA έχει ηγετική θέση στον τομέα των ενεργοποιητών, ειδικά για Ηλεκτρικές Αντλίες Κενού και Ενεργοποιητές Στροβιλοσυμπιεστών. Για την κάλυψη των απαιτήσεων της επόμενης γενιάς κινητήρων, η HELLA παρουσιάζει την ικανότητα και τις τελευταίες καινοτομίες της στην Διαχείριση Θερμότητας στην NAIAS.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!