NEA

Ένα ακόμη ηλεκτροκίνητο φορτηγό από την Mercedes-Benz

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι μέσα στην χρονιά θα έχει έτοιμο προς πώληση το πλήρως ηλεκτρικό μεσαίο φορτηγό για αστικές διανομές…

Το Urban e-Truck θα διατηρεί πολλά από τα στοιχεία του πρωτότυπου, με το ωφέλιμο φορτίο να βρίσκεται στους 12,8 τόνους (το συνολικό βάρος θα φθάνει έως τους 25 τόνους). Οι μπαταρίες είναι χωρητικότητας 212 kWh κάτι που σύμφωνα με την Mercedes επαρκεί για μία αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων. Για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες της η Mercedes θα έχει έτοιμα φορτηγά με ψυγείο, κουρτίνα ή σκέτο σασί, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αρχικά τα πρώτα φορτηγά θα κυκλοφορήσουν στην Γερμανία (αργότερα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες), ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν μία περίοδο δοκιμών που θα κρατήσει 12 μήνες και με πλήρη υποστήριξη.

Το Urban e-Truck είχε παρουσιαστεί στην περσινή έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο, θα παράγεται σε μικρούς αριθμούς, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρία, τουλάχιστον 20 μεγάλοι πελάτες της που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αποβλήτων, των τροφών και των logistics έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για την αγορά του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού φορτηγού μεσαίου-μεγάλο τονάζ. Εκτός από το Urban eTruck η Daimler Trucks έχει ήδη ξεκινήσει την περιορισμένη παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού Fuso eCanter, το οποίο θα κατασκευαστεί σε περίπου 150 μονάδες μέσα στο 2017.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!