ΔΙΑΦΟΡΑ

Σε ποιο αυτοκίνητο το navi γράφει το Αιγαίο στα τούρκικα;

Κάνοντας μια βόλτα με ένα δημοφιλές SUV στην παραλία του Πόρτο Ράφτη και ρίχνοντας μια τυχαία ματιά στο navigation μας περίμενε μία έκπληξη…

Ανακαλύψαμε ότι η θάλασσα δίπλα μας δεν αναγραφόταν ως “Αιγαίο Πέλαγος” αλλά ως “Ege Denisi” που είναι η ονομασία του στα Τούρκικα. Σκαλίζοντας λίγο παραπάνω τα πράγματα και περιδιαβαίνοντας μεγάλο τμήμα του Αιγαίου, η ελληνική ονομασία εμφανιζόταν αραιά και που, ενώ αντίθετα η Τουρκική ονομασία ήταν πανταχού παρούσα, και σε πληθωρική εμφάνιση.

Μακριά από οποιαδήποτε εθνικιστική κορώνα, δεν μπορούμε παρά να μην επισημάνουμε το τεράστιο “φάουλ” της συγκεκριμένης εταιρίας. Πρόκειται προφανώς περί λάθους ή αβλεψίας, καθώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με μία απλή εντολή στον κώδικα του προγράμματος.

Οι καιροί είναι πονηροί για τέτοιου είδους αστοχίες από ελληνικές εταιρίες, και μάλιστα από τις πιο προβεβλημένες στην χώρα μας. Και καλό θα ήταν σε εποχές με την Τουρκική επιθετικότητα και την γενικότερη αναθεωρητική της στάση στο Αιγαίο ακόμα και τέτοιες λεπτομέρειες μετράνε πολύ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!