NEA

Το νέο Ford Fiesta ST έχει 3-κύλινδρο Ecoboost με 200 άλογα!

Η Ford Performance αποκαλύπτει την επόμενη γενιά Ford Fiesta ST με νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1.500 κ.εκ. πριν από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης…

Κάνοντας την πρώτη της  εμφάνιση πριν από το παγκόσμιο δημόσιο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η επόμενη γενιά Fiesta ST θα αποδίδει 200 ίππους και ροπή 290 Nm, με προβλεπόμενη επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η τρίτη γενιά Fiesta ST θα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Performance με τρικύλινδρο κινητήρα και το πρώτο Fiesta ST με επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Normal, Sport και Track).

Τα Drive Modes επίσης θα προσαρμόζουν την τεχνολογία Electronic Sound Enhancement (ESE) του Fiesta ST και την ενεργή πεταλούδα στην εξαγωγή με σκοπό μία ακόμα πιο ικανοποιητική οδηγική εμπειρία. Οι τεχνολογίες ενισχύουν το φυσικό, σπορ ήχο του νέου 1.5L EcoBoost που διαθέτει επίσης το πρώτο στη βιομηχανία σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford για τρικύλινδρο κινητήρα, για περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 κατά 114 g/km περίπου.

Η επόμενη γενιά Fiesta ST που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις, θα προσφέρεται με μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού εσωτερικού και επιλογών εξατομίκευσης, τολμηρό και χαρακτηριστικό εξωτερικό στυλ, μία μοναδική εμπρός μάσκα με πλέγμα εμπνευσμένη από αγωνιστικό αυτοκίνητο και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Νέος κινητήρας 1.5L EcoBoost. Μέλος της οικογένειας βενζινοκινητήρων EcoBoost της Ford που περιλαμβάνει και τον πολυβραβευμένο 1.0L EcoBoost, ο νέος 1.5L EcoBoost χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερσυμπίεσης, άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης και Twin-independent Variable Cam Timing για βελτιστοποιημένες επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Ο τρικύλινδρος κινητήρας προσφέρει υψηλή ροπή στις χαμηλές στροφές. Οι επιδόσεις αυξάνονται μέσω ενός νέου υπερσυμπιεστή με βελτιστοποιημένη τουρμπίνα για ταχύτερη πίεση υπερπλήρωσης και ελαχιστοποίηση της υστέρησης τούρμπο, πετυχαίνοντας πιο άμεση απόκριση και οδηγική απόλαυση. Ένας νέος συνδυασμός τεχνολογίας άμεσου και έμμεσου ψεκασμού καυσίμου (στο θάλαμο καύσης και στον αυλό εισαγωγής) είναι το μυστικό για υψηλή ισχύ και απόκριση σε συνδυασμό με μειωμένες εκπομπές CO2, και ιδιαίτερα βελτιωμένη απόδοση καυσίμου σε ελαφρύ φορτίο κινητήρα.

Η νέα τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford θα βελτιώσει περαιτέρω την κατανάλωση του Fiesta ST χωρίς να επηρεάζει τις επιδόσεις. Για το σκοπό αυτό, θα σταματά αυτόματα την παροχή καυσίμου και τη λειτουργία των βαλβίδων σε έναν από τους κυλίνδρους όταν χρειάζεται, όπως στο ρολάρισμα ή σε διαδρομές με μικρές απαιτήσεις από τον κινητήρα. Η τεχνολογία μπορεί να απενεργοποιεί ή να ενεργοποιεί εκ νέου ένα κύλινδρο σε 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου – 20 φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμμα του ματιού – για κορυφαίες επιδόσεις χωρίς διακοπή.

Ο αλουμινένιος κινητήρας διαθέτει επίσης ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής που βελτιώνει την απόδοση βοηθώντας τον κινητήρα να φτάνει ταχύτερα στις βέλτιστες θερμοκρασίες, και να αποδίδει πιο άμεσα, ελαχιστοποιώντας την απόσταση που διανύουν τα καυσαέρια μέχρι τον υπερσυμπιεστή. Τέλος, περιλαμβάνεται τεχνολογία φίλτρου μικρο-σωματιδίων που μειώνει περεταίρω τις εκπομπές αιθάλης.

Νέα Επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes). Επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes) προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην επόμενη γενιά Fiesta ST, επιτρέποντας στους οδηγούς να βελτιστοποιούν την οδηγική εμπειρία σύμφωνα με το εκάστοτε οδηγικό σενάριο, από τη διαδρομή στο σχολείο μέχρι την αγωνιστική πίστα:

  • Σε Normal mode, η χαρτογράφηση του κινητήρα, ο έλεγχος πρόσφυσης, ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC), το ESE, ο ήχος της εξάτμισης και το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση (EPAS) είναι διαμορφωμένα για να προσφέρουν φυσική απόκριση και αίσθηση
  • Σε Sport mode, η χαρτογράφηση του κινητήρα και το πεντάλ του γκαζιού προσφέρουν αυξημένη απόκριση κινητήρα, ενώ οι ρυθμίσεις του EPAS είναι προσαρμοσμένες για περισσότερη πληροφόρηση και καλύτερο έλεγχο κατά τη γρήγορη οδήγηση. Η ενεργή πεταλούδα ελέγχου στην εξαγωγή και το ESE έχουν ρυθμιστεί ώστε να επιτείνουν τη σπορ χροιά της εξάτμισης και το θόρυβο του κινητήρα μέσα στην καμπίνα
  • Σε Track mode, όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος είναι ρυθμισμένα για τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους στην πίστα, ο έλεγχος πρόσφυσης απενεργοποιείται και οι παρεμβάσεις ESC επιτρέπουν έντονες πλαγιολισθήσεις για οδήγηση στο όριο.

Το ευέλικτο και άμεσης απόκρισης πλαίσιο σεταρισμένο από τη Ford Performance θα υποστηρίζεται από αναβαθμισμένη τεχνολογία Torque Vectoring Control που βελτιώνει το κράτημα και μειώνει την υποστροφή εφαρμόζοντας ισχύ πέδησης στον εσωτερικό εμπρός τροχό στις στροφές. Το Three-mode ESC θα επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν είτε πλήρη παρέμβαση του συστήματος, ή περιορισμένη παρέμβαση, ή και πλήρη απενεργοποίησή του.

Μεγαλύτερη εξατομίκευση. Η επόμενη γενιά Fiesta ST θα προσφέρει περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης από ποτέ. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέγουν από μία γκάμα διακοσμητικών στοιχείων για τον επιλογέα σχέσεων, το τιμόνι, τις λαβές θυρών και τα  ένθετα στο ταμπλό, και από διαφορετικά πακέτα στυλιστικής αναβάθμισης.

Το εργονομικό εσωτερικό του Fiesta ST θα περιλαμβάνει καθίσματα Recaro και τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα. Νέα εξωτερικό χρώμα θα είναι το Liquid Blue, ενώ θα διατίθενται και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών.

«Τα ST μοντέλα μας είναι σχεδιασμένα για να κάνουν μία οδηγική εμπειρία Ford Performance προσιτή στους πελάτες ανεξαρτήτως τρόπου ζωής,» δήλωσε ο Matthias Tonn, Fiesta ST chief programme engineer. «Με τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις αμαξώματος και στυλιστικές επιλογές που ολοκληρώνουν τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του μοντέλου τα οποία είναι διαθέσιμα από την αρχή, η επόμενη γενιά Fiesta ST θα έχει μεγαλύτερη απήχηση σε πολύ ευρύτερη βάση πελατών».

Με το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, οι οδηγοί του  Fiesta ST θα μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες ήχου, πλοήγησης και συνδεδεμένων smartphones χρησιμοποιώντας απλές, φωνητικές εντολές σε καθημερινή γλώσσα. Συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™, το SYNC 3 υποστηρίζεται από oθόνη αφής έως 8 ιντσών, εμπνευσμένη από tablet που λειτουργούν με κινήσεις pinch & swipe.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!