ΔΙΑΦΟΡΑ

Πόσο κοστίζει ένα netbook της Porsche; [vid]

Πριν από μερικές μέρες παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress, στην Βαρκελώνη, το Porsche Book One το οποίο στις ΗΠΑ κοστίζει από 2.495 δολάρια…

Το Porsche Book One είναι μία πρόταση αντίστοιχη του Surface Book της Microsoft, ακολουθώντας την σύγχρονη μόδα των «2+1» φορητών υπολογιστών, που μπορούν να είναι μαζί και laptop αλλά και tablet. Χρησιμοποιεί μία οθόνη αφής 13,3΄΄ η οποία είναι αναδιπλούμενη και μπορεί επίσης να αφαιρεθεί (κατά τα πρότυπα των Lenovo Yoga). Είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικής ποιότητας αλουμίνιο,, κάτι που κρατά το βάρος του σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα, ενώ εντύπωση προκαλεί ο μηχανισμός στήριξης και περιστροφής της οθόνης.

Ο μηχανισμός αυτός αποτελεί ίσως και το πιο εντυπωσιακό τεχνικό σημείο του Book One, καθώς πέρα από το ότι θυμίζει γρανάζια κιβωτίου ταχυτήτων, επιτρέπει στην οθόνη να εφάπτεται πλήρως πάνω στο πληκτρολόγιο, χωρίς κενό μεταξύ τους. Επίσης της παρέχει την δυνατότητα να περιστρέφεται 360 μοίρες αλλά και να αφαιρείται από το πληκτρολόγιο, λειτουργώντας πλέον ως ένα tablet.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ένας Intel Core i7 τελευταίας γενιάς που συνδυάζεται με 16 GB RAM, σκληρό δίσκο SSD 512 GB. Η εξαιρετική οθόνη έχει ανάλυση 3200×1800 pixels ενώ το όλο πακέτο συμπληρώνουν στοιχεία όπως πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό, γραφίδα, πολλές θύρες (μεταξύ των οποίων USB Type-C και Thunderbolt3), κάμερα στ 5ΜΡ και λειτουργικό Windows 10.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button