ΔΙΑΦΟΡΑ

Bilstein: Ελέγξτε τα αμορτισέρ μετά τον δύσκολο χειμώνα!

Με τον ερχομό της Άνοιξης, οι ζημιές που έχει υποστεί το οδόστρωμα από το πέρασμα του χειμώνα, γίνονται ορατές…

Ο παγετός και η βροχή έχουν αφήσει πίσω το καταστροφικό τους έργο και δημιουργούν τεράστιες απαιτήσεις από τα αμορτισέρ. «Μετά από πολλά χρόνια χρήσης έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά και έχουν χάσει δύναμη απόσβεσης», εξηγεί ο Rainer Popiol, Επικεφαλής Εκπαίδευσης της BILSTEIN: «Το εύρος της φθοράς ποικίλλει: Διαρροές και φθορά προκύπτει όπως σε όλα τα εξαρτήματα των αξόνων». Τα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας πρώτης τοποθέτησης ή της σειράς των ανταλλακτικών, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα φθηνότερα προϊόντα και αυτά όμως έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Αυτή η σταδιακή φθορά, περνάει απαρατήρητη από τον οδηγό. Ακόμη και κατά τον περιοδικό έλεγχο του οχήματος, τα αμορτισέρ συνήθως ελέγχονται οπτικά, με αποτέλεσμα ένα πολύ επιφανειακό πόρισμα. Με τον καιρό ένας κρυφός κίνδυνος αναπτύσσεται στο αυτοκίνητο: κατά τις στροφές ή τους ελιγμούς, ο κίνδυνος εκτροπής του οχήματος αυξάνεται εξαιτίας της γρήγορης απώλειας πρόσφυσης των ελαστικών. Επιπλέον, η απόσταση φρεναρίσματος αυξάνεται κατά 20%, ο κίνδυνος υδρολίσθησης είναι επίσης αυξημένος και ακόμα και τα συστήματα όπως το ABS και ESP πραγματικά «τίθενται εκτός»

Όσοι επιθυμούν να είναι ασφαλείς, θα πρέπει να ελέγχουν τα αμορτισέρ τους από έναν επαγγελματία κάθε 20.000 χιλιόμετρα. Εάν αυτό πραγματοποιείται μαζί με την αλλαγή ελαστικών ή τον ανοιξιάτικο έλεγχο, το κόστος είναι διαχειρίσιμο και συνήθως χωρίς πρόσθετα έξοδα. Ο Rainer Popiol συνιστά να δοθεί προσοχή ακόμα και στο εάν το επιλεγμένο συνεργείο έχει αναρτησόμετρο: «ο οπτικός έλεγχος είναι διαφωτιστικός στο κατά πόσο τα αμορτισέρ έχουν χάσει λάδι καθώς και για το κατά πόσο τα παρελκόμενα εξαρτήματα έχουν φθαρεί. Η πραγματική κατάσταση φθοράς και η εναπομένουσα απόσβεση μπορεί να καθοριστεί μόνο από ένα αναρτησόμετρο. «Η ωφέλιμη ζωή των αμορτισέρ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τις συνθήκες οδοστρώματος, τα διανυθέντα χιλιόμετρα, το κρύο, τη ζέστη, τη σκόνη, το νερό και το αλάτι, καθώς και το φορτίο και ο τρόπος οδήγησης, παράγοντες οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν φθορά με την πάροδο του χρόνου.

 Ένα ιδανικό ανταλλακτικό είναι το δοκιμασμένο και ελεγμένο, BILSTEIN B4 αμορτισέρ πίεσης αερίου με ποιότητα πρώτης τοποθέτησης. Σε δύσκολες περιπτώσεις όμως μπορεί να χρειαστεί να ξεπεραστεί ακόμα και το αρχικό. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις τα κίτρινα μονοσωλήνια αμορτισέρ πίεσης αερίου, BILSTEIN B6, είναι η ιδανική λύση και είναι η βελτιωμένη αντικατάσταση αυτών της πρώτης τοποθέτησης. Ακόμη και με συνεχή χρήση ξεπερνούν δύσκολες καταστάσεις όπως δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, συχνές διαδρομές με ρυμουλκούμενο ή μόνιμα γεμάτο χώρο αποσκευών, χωρίς πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές, τα αμορτισέρ BILSTEIN B6, προσφέρουν βέλτιστες επιδόσεις και υψηλά επίπεδα άνεσης ακόμα και με τη μεγαλύτερη δύναμη απόσβεσης. Ως εκ τούτου, ανταποκρίνονται σε όλες τις εξωτερικές συνθήκες και ανεξάρτητα από το φορτίο, με ιδανική πρόσφυση, ευστάθεια, ασφάλεια και εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής.

www.bilstein.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!