ΔΙΑΦΟΡΑ

Πόσο κοστίζει η ανακατασκευή του κλασικού MINI;

Το MINI Remastered κατασκευάζεται σε μια μικρή μονάδα παραγωγής κοντά το Silverstone και κοστίζει κοντά στις 60.000 ευρώ…

Όπως είχαμε γράψει πρόκειται για μια ειδική περίπτωση που εμπνεύστηκε ο David Brown (που κατασκευάζει και το ρετρό Speedback GT με τιμή περίπου στις 500.000€), ενώ στην περίπτωση του MINI διατηρείται το κλασικό αμάξωμα με κάποια νέα στοιχεία (π.χ. η αλουμινένια μάσκα, οι νέοι καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας και τα LED στο πίσω μέρος). Στο εσωτερικό υπάρχει ένας συνδυασμός από παλιά με σύγχρονα στοιχεία, δερμάτινα καθίσματα, ξύλινο τιμόνι, λευκά όργανα της Smiths, σύστημα εισόδου keyless, θύρα USB, οθόνη αφής κ.α.

Προφανώς ο Brown θα έχει βρει ήδη πελάτες πορωμένους με το κλασικό MINI και για να αποκτήσουν μια κατασκευή που τιμά το αρχέτυπο μοντέλο. Για αυτό το λόγο κάτω από το καπό υπάρχει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του κινητήρα των 1.274 κ.εκ. με 50% αυξημένη ισχύ και ένα αραιό σε κλιμάκωση 4άρι σασμάν. Κατά τα υπόλοιπα υπάρχουν ενισχύσεις και βελτιωμένη δυσκαμψία του αμαξώματος, ενώ τα πάντα είναι στημένα έτσι ώστε να θυμίζουν τον τρόπο κίνησης του παλιού μοντέλου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!