NEA

Lexus LS 500 F Sport για σπορ καταστάσεις

Στις ΗΠΑ τα μεγάλα οικογενειακά με σπορ στιλ και δυνατότητες είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ένα με τα σήματα της Lexus…

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τα Lexus πουλάνε σαν ζεστό ψωμί και για αυτό η ιαπωνική εταιρία συνηθίζει να παρουσιάζει τα σημαντικότερα της μοντέλα στην 2η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη (η 1η είναι της Κίνας). Έτσι, στη Νέα Υόρκη θα παρουσιαστεί το Lexus LS 500 F Sport, με μια νέα μάσκα, με φούστες στα μαρσπιέ, με 20άρες ζάντες, καθώς και με ένα σπέσιαλ άσπρο χρώμα.

Ο turbo V6 κινητήρας των 3.500 κ.εκ. αποδίδει 415 ίππους και 599 Nm, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και εξασφαλίζει ένα 0-96 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. Αντίστοιχα, στο υβριδικό ο ατμοσφαιρικός V6 των 3.500 κ.εκ. σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 354 ίππους με το 0-96 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 5,2 δλ.

Από κει και πέρα μεγαλύτεροι είναι οι δίσκοι των φρένων, με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω, ενώ τα πισωκίνητα LS 500 -στην Ευρώπη έρχεται μόνο ως τετρακίνητο- μπορούν να εξοπλιστούν με ένα πακέτο που περιλαμβάνει μεταβλητή υποβοήθηση κρεμαγιέρας, τετραδιεύθυνσης, πιο σπορ ρυθμίσεις για την πνευματική ανάρτηση, καθώς και τις ενεργές αντιστρεπτικές. Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι πιο σπορ και παρέχουν καλύτερη πλευρική στήριξη, υπάρχουν αλουμινένιες λεπτομέρειες όπως τα πεντάλ, ένα νέο τιμόνι καθώς και ένας πίνακας οργάνων που παραπέμπει στον αντίστοιχο του super car της μάρκας, του LFA.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!