NEA

Πόσα θα δίνατε για αυτή την υπέροχη Cobra;

Μια από τις τρεις όλες και όλες Shelby Cobra θα δημοπρατηθεί την επόμενη εβδομάδα με εκτιμώμενη τιμή στα 1-1,3 εκατομμύρια δολάρια…

Το γεγονός πως αυτή είναι η μία από την μη εργοστασιακή τριάδα των Shelby 289 Cobra «Dragonsnake» που κατασκευάστηκαν το 1963 ανεβάζει την τιμή στα ύψη, όπως και η γνησιότητα του αυτοκινήτου. Το πρότζεκτ Dragonsnake το είχε ξεκινήσει οι μηχανικοί της Shelby προχωρώντας τότε σε 23 μετατροπές του σασί 4 αυτοκινήτων και σε σχέση με την απλή Cobra. Κανονικά ο V8 κινητήρας της Ford απέδιδε 385 ίππους, ενώ υπήρχε και μια ισχυρότερη έκδοση, η 427 Dragonsnake.

Τώρα, η εν λόγω Dragonsnake είναι μία από τις άλλες τρεις μη εργοστασιακές που είχαν επιμεληθεί οι Jim Costilow και Bruce Larson με ισχύ στα 325 άλογα, ενώ οι τροχοί της American Racing, τα σλικ drag λάστιχα, το χρώμιο, το ταχύμετρο της Sun και πολλά άλλα τονίζουν την αμερικανιά της πανέμορφης Cobra. Η συγκεκριμένη είχε αλλάξει πολλά χέρια, συμμετείχε σε πολλούς αγώνες μέχρι το 1967 και στις 22 Απριλίου θα αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη. Και αν απορείτε για την βαφή, η Fuchsia Metallic όπως ονομάζεται είναι η ορίτζιναλ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!