ΔΙΑΦΟΡΑ

Πλήρωσε πρόστιμο επειδή ήθελε να αποδείξει πως τα φανάρια ήταν χαλασμένα! [vid]

Η ιστορία που μας έρχεται από το Όρεγκον των ΗΠΑ είναι πέρα για πέρα πραγματική όσο και απίστευτη…

Σ’ αυτήν εμπλέκεται ο Mats Jarlstrom, ένας Σουηδός που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην συγκεκριμένη Πολιτεία και αφορά την διαμαρτυρία που έκανε ο εν λόγω κύριος όταν η γυναίκα του πήρε μία κλήση για παράβαση του κόκκινου σηματοδότη. Ο Jarlstrom, πρώην μηχανικός στην Σουηδική αεροπορία, κάθισε και έψαξε τους αλγόριθμους της λειτουργίας των φαναριών και βρήκε ότι για όσους στρίβουν δεξιά σε ένα φανάρι υπάρχει ο κίνδυνος,, λόγω του ότι κόβουν ταχύτητα, να ανάψει το κόκκινο και να τους πιάσει η κάμερα (αυτό ακριβώς είχε συμβεί με την γυναίκα του).

Ως εδώ όλα καλά, καθώς ο συγκεκριμένος κύριος έκανε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να δικαιωθεί από την Πολιτεία ενώ παράλληλα δημοσιοποίησε και την περίπτωσή του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ο παραλογισμός της υπόθεσης ξεκινά όταν αντί να δικαιωθεί του ήρθε απόφαση της Πολιτείας του Όρεγκον με την οποία τον καλεί να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ. Με την αιτιολογία ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει για την κακή λειτουργία των φαναριών κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο οι υπηρεσίες της Πολιτείας.

Το εξωφρενικό αυτό θέμα έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στις ΗΠΑ καθώς ουσιαστικά αποτελεί μια κατάφωρη παράβαση του συνταγματικού δικαιώματος του κάθε πολίτη στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης του, κάτι που όπως φαίνεται στο βίντεο εφαρμόζεται και σε άλλες περιπτώσεις στην συγκεκριμένη Πολιτεία.

Η υπόθεση του Mats Jarlstrom θα συνεχίσει να απασχολεί τα δικαστήρια καθώς φαίνεται αποφασισμένος να δικαιωθεί για αυτό το παράλογο πρόστιμο. Όσο για κάθε προσπάθεια αντιστοίχισης με το Ελληνικό Παράλογο, απλά σκεφτείτε ότι το πορτοκαλί είναι βαθύ πράσινο και το κόκκινο μια μικρή ενοχλητική υποσημείωση πριν βάλουμε πρώτη και φύγουμε. Σιγά μην φτάσουμε και στα δικαστήρια για αυτά τα πράγματα…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button