NEA

Karoq ονομάζεται το νέο κόμπακτ SUV της ŠKODA

Η ονομασία προέρχεται από μία τοπική διάλεκτο της Αλάσκα, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα του ŠKODA KAROQ έχει προγραμματισθεί για τις 18 Μαΐου στη Στοκχόλμη

Όπως και στην περίπτωση του ŠKODA KODIAQ, όπου οι κάτοικοι της νήσου Kodiak αποτέλεσαν μία πηγή έμπνευσης, έτσι και για το KAROQ ισχύει κάτι ανάλογο. Οι συντεταγμένες του απομακρυσμένου αρχιπελάγους στη νότια ακτή της Αλάσκα είναι 57°N (βόρεια) και 153°W (δυτικά), με το απίστευτο τοπίο να αποτελεί μια μαγική εικόνα. Στη τοπική διάλεκτο της φυλής Alutiiq, η λέξη αυτοκίνητο (‘car’) ερμηνεύεται ως ‘KAA’RAQ’. Οι εκεί κάτοικοι χρησιμοποιούν τον όρο ‘RUQ’ για το βέλος (‘arrow’), το σύμβολο που αποτελεί το βασικό στοιχείο στο λογότυπο της ŠKODA. Εν τέλει, η ονομασία του νέου κόμπακτ SUV της ŠKODA – το KAROQ – διαμορφώθηκε από έναν δυναμικό συνδυασμό των παραπάνω λέξεων.

Το ŠKODA KAROQ είναι ένα εντελώς νέο σχεδιαστικά SUV που θα θέσει νέα δεδομένα στην μάρκα μας καθώς και στην κατηγορία που τοποθετείται. Με αυτό το μοντέλο, κάνουμε το επόμενο λογικό βήμα στην στρατηγική μας για τα SUV. Το ŠKODA KAROQ εντυπωσιάζει με την μοναδική και ελκυστική ταυτότητά του και εισάγει – παράλληλα με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της μάρκας – μία νέα, συναισθηματική σχεδιαστική γλώσσα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV”, δήλωσε ο Bernhard Maier, Διευθύνων Σύμβουλος της ŠKODA.

Ως μέρος της μελλοντικής στρατηγικής της ŠKODA για το 2025, η μάρκα θα συνεχίσει με συνέπεια τη διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας με νέα μοντέλα που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια. Στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται η προσθήκη νέων SUV που θα ακολουθήσουν μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του ŠKODA KODIAQ στις διεθνείς αγορές και του νέου KAROQ στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!