ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μπορεί μία Porsche Cayenne να τραβήξει ένα Airbus 380; [vid]

Το εγχείρημα έγινε στο Παρίσι όπου μία Cayenne S Diesel με 385 άλογα έσυρε επί 42 ολόκληρα μέτρα το τεράστιο αεροπλάνο των 73 μέτρων και βάρους 285 τόνων!

Για χάρη του βιβλίου Guinness αλλά και για σημαντικούς εμπορικούς λόγους (το φορτίο έλξης είναι ιδιαίτερα σημαντικό μέγεθος για τις πωλήσεις στην Αμερική αλλά και σε άλλες χώρες) η Porsche έβαλε μία Cayenne να σύρει το μεγαλύτερο εμπορικό αεροπλάνο, το A380 της Airbus.

Η S Diesel με την απίστευτη ροπή των 850 Νm πήρε το ρεκόρ από ένα Nissan Patrol που είχε σύρει ένα cargo αεροπλάνο με βάρος 170 τόνους και έφερε και πάλι την κορυφαία επίδοση στο γκρουπ VW, το οποίο πριν πάνω από μία δεκαετία, με ένα Touareg V10 TDI είχε σύρει ένα Βoeing 747 με βάρος στους 155 τόνους. Η μόνη μετατροπή που είχε το συγκεκριμένο όχημα ήταν η ενίσχυση στον κοτσαδόρο, κάτι εντελώς φυσιολογικό με δεδομένο το φορτίο που κλήθηκε να σύρει.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση είναι ότι το ρεκόρ επαναλήφθηκε και με μία Cayenne Turbo S (που βλέπουμε στο video), με τα 570 άλογα και λίγο πιο χαμηλή ροπή, στα 800 Νm. Και σ’ αυτή την περίπτωση τα πράγματα εξελίχθηκαν ομαλά, και αφού τελείωσε η διαδικασία, η Cayenne επέστρεψε στην Αγγλία απ’ όπου ήρθε οδικώς, δίχως να παρουσιάζει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Η επίδοση καταγράφηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness και σίγουρα δημιουργεί τις απαραίτητες εντυπώσεις στο αγοραστικό κοινό του SUV της Porsche σε αγορές που πέρα από τους χρόνους στο Νίρμπουργκρινγκ (όπου η Turbo S παραμένει “βασίλισσα”) κοιτάζουν με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και πιο πρακτικά θέματα, όπως το φορτίο που μπορεί να σύρει ένα τετρακίνητο. Έστω και αν αυτό έχει τα σήματα της Porsche και όλη την ξεχωριστή φιλοσοφία της μάρκας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!