NEA

H Ferrari θα μείνει πιστή στον ατμοσφαιρικό V12

Η Ferrari θα έχει πάντοτε στην γκάμα της έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, όπως δήλωσε το ίδιο το αφεντικό της μάρκας, ο Sergio Marchionne…

«Θα προσφέρουμε πάντοτε έναν V12. O επικεφαλής στο πρόγραμμα εξέλιξης κινητήρων μου είπε πως θα ήταν εντελώς παρανοϊκό να βάλουμε τούρμπο πάνω σε έναν V12. Αν αλλάξει κάτι, τότε αυτό θα είναι η τοποθέτηση ενός υβριδικού συστήματος» είπε ο Marchionne με αφορμή τα σχόλια και τις φήμες για «τούρμπισμα» όλων των εκδόσεων Ferrari.

«Η υβριδοποίηση δεν αφορά μόνο την μείωση των εκπομπών CO2» είπε συνεχίζοντας το αφεντικό της Ferrari. «Ο στόχος για να έχουμε υβριδική τεχνολογία και ηλεκτρονικά σε ένα αυτοκίνητο μας θα είναι για να βελτιώσουμε την απόδοση στις πίστες».

Προς το παρόν οι V12 κινητήρες της Ferrari είναι κάτω από τις προδιαγραφές EU6B που θα ισχύουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι νέοι κανονισμοί EU6C θα είναι μία πρόκληση για την εταιρία, αλλά σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή Michael Leiters οι μηχανικοί της έχουν ήδη έτοιμη μία λύση. Όσο για τους κανονισμούς που θα ισχύσουν μετά το 2021 είναι προφανές ότι θα χρειαστεί να βγει στην παραγωγή μιας μορφής υβριδική έκδοση του V12.

SMS==> Αφιέρωμα: Η ιστορία της Ferrari!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!