ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημιαυτόνομη και ηλεκτρική η επόμενη ναυαρχίδα της BMW

Καλή η Σειρά 7 αλλά όπως φαίνεται οι Βαυαροί ετοιμάζονται να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, ηλεκτρικό και με δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης.

Και το όνομα αυτού, iNext. Έτσι χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι της BMW το νέο project τους, το οποίο αναμένεται να αποδώσει καρπούς το 2021, ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Dingolfing της Γερμανίας. Συμφωνα με επίσημα χείλη πρόκειται να είναι ένα «μεγαλύτερο όχημα». Δεν λείπουν μάλιστα και φήμες ότι το αμάξωμά του θα είναι τύπου Crossover, κάτι ανάλογο της Jaguar I-Pace, που θα εμφανιστεί εντός του 2017.

Από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η κίνηση του οχήματος θα βασίζεται σε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα. Αντίστοιχα, θα ενσωματώνει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 (κάτι που θα εισάγει πρώτη η Audi, το 2018, με το επόμενο A8). Αυτό τουλάχιστον αρχικά, αφού απώτερος σκοπός της BMW είναι προσδώσει χαρακτηριστικά αυτονομίας επιπέδου 4. Φυσικά, σε θεωρητικό επίπεδο η όλη πλατφόρμα θα σηκώνει και το κορυφαίο επίπεδο 5, που αφορά σε τελείως αυτόνομη οδήγηση, σε βαθμό που δεν χρειάζεται τιμόνι στο όχημα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button