NEASMS

H Ferrari δεν θέλει ένα F1-hypercar

«Αν θέλετε ένα hypercar με V6 σύστημα πρόωσης από την F1 και άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους, τότε θα πρέπει να το αγοράσετε από την Mercedes».

Αυτή είναι εν ολίγοις η λεζάντα της Ferrari που «φωτογραφίζει» την Mercedes εν όψει του σούπερ ντούπερ hypercar που ετοιμάζει με τον υβριδικό 1.500άρη V6 από την Formula 1 που θα αποδίδει περίπου 1.000 άλογα. Και αυτό διότι οι Ιταλοί θέλουν σε συνέχεια της δήλωσής του να διατηρήσουν τον εμβληματικό V12 στο οπλοστάσιο τους, οπότε μην περιμένετε η Ferrari να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι με την AMG, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην επόμενη LaFerrari, όπως είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, o Michael Leiters, στο βρετανικό Autocar.

«Θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δεν θα είναι όμως ένα αυτοκίνητο δρόμου με κινητήρα 1, για να είμαστε ρεαλιστές δεν χρειάζεται να έχουμε ένα μοτέρ με ρελαντί στις 2.500-3.000 σ.α.λ. με όριο τις 16.000» είπε ο Leiters συνεχίζοντας. Πάντως, το Project One της Mercedes-AMG θα έχει χαμηλότερα το ρελαντί και κόφτη περίπου στις 11.000 σ.α.λ., σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!