NEA

Το αφεντικό της Audi υποστηρίζει CNG και ντίζελ

O Rupert Stadler ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν την πετρελαιοκίνηση και την διάδοση της αεριοκίνησης…

«Το ντίζελ είναι μία τεχνολογία κλειδί όπου η αξία της ως καύσιμο πλέον δεν αναγνωρίζεται» δήλωσε μεταξύ άλλων στο βρετανικό Autocar ο διευθυντής της Audi με αφορμή όλες αυτές τις κυρίως οικολογικές πιέσεις (εν μέρει δικαιολογημένες) που δέχεται η πετρελαιοκίνηση το τελευταίο διάστημα (μάλιστα στην Ελλάδα κάποιοι έχουν ξεπεράσει ακόμη και το τρολάρισμα).

«Προτιμώ να διαπιστώνω την αξία του καυσίμου μέσα από τα μάτια των καταναλωτών που απολαμβάνουν καλή ροπή, αυτονομία και κατανάλωση. Αυτές οι αξίες θα συνεχίσουν, ειδικά όταν γνωρίζουμε πως για τα επόμενα 10-15 χρόνια η αγορά θα αποτελείται κατά 7-80% από ντίζελ, βενζινοκίνητα και mild υβριδικά. Ακόμη και η πιο αισιόδοξη εκτίμηση έως τότε δεν ξεπερνά το 30% για τα ηλεκτρικά» είπε ο Stadler.

«Επενδύουμε πολλά στην εξέλιξη των μπαταριών αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως για μεγάλες αποστάσεις υπάρχουν μόνο τα οχήματα με μηχανές εσωτερικής καύσης. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του CNG (φυσικού αερίου). Είναι ένα πολύ καθαρό καύσιμο με γρήγορο ανεφοδιασμό και με μεγάλη αυτονομία. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την εικόνα του, αλλά με έχουν πείσει τα πλεονεκτήματα του. Η στρατηγική μας είναι σωστή, αλλά χρειαζόμαστε συνεργάτες στην βιομηχανία για να την διευρύνουμε» ολοκληρώνει ο διευθυντής της Audi.

SMS==> Δοκιμάζουμε το Audi A3 Sportback G-Tron που καίει φυσικό αέριο!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!