NEASMS

Dieselgate: Χαμός στην ετήσια γενική συνέλευση της Volkswagen!

Η Volkswagen δέχτηκε έντονα πυρά από τους μετόχους επειδή μεταξύ άλλων δεν ανακοίνωσε την εσωτερική της αναφορά για το Dieselgate επειδή δεν θέλει να αντιμετωπίσει ξανά τις αμερικανικές αρχές…

Από ότι φαίνεται η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών στην αυτοκινητοβιομηχανία και το στίγμα του dieselgate δεν θα φύγει ποτέ πάνω από το VW Group. Και μπορεί εδώ εμείς να έχουμε τα δικά μας «προ-βλήματα» και να μην ασχολούμαστε και τόσο, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη και ειδικά στην Γερμανία (μπράβο τους) και φυσικά στις ΗΠΑ, το θέμα όχι μόνο έχει καταλαγιάσει, αλλά παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος Hans-Dieter Poetsch είπε στην συνέλευση που έγινε στο Ανόβερο πως ανεξάρτητοι ερευνητές έχουν πάρει καταθέσεις από εκατοντάδες μάρτυρες σχετικά με το σκάνδαλο dieselgate, αλλά λόγω της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με τις ΗΠΑ (με το VW Group να έχει δηλώσει guilty για να πάρει κάποια ελαφρυντικά και να πληρώσει 16,7 δισ. δολάρια (για αστικές ευθύνες) και 2,8 δισ. (ως πλημμέλημα) δεν είναι εφικτή η δημοσίευση της συνολικής αναφοράς.

Ο υπεύθυνος για τους μετόχους Gerd Kuhlmeyer επέκρινε την εταιρία για την στάση αυτή λέγοντας πως έχει μείνει έκπληκτος και άφωνος. Από την πλευρά του ο Hans-Christoph Hirt, εκπρόσωπος ενός από τους μεγαλό-μετόχους του ομίλου, είπε πως πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη με το group και πως ο μόνος τρόπος για να αποδειχθεί εμπράκτως θα ήταν η δημοσιοποίηση της αναφοράς.

Μάλιστα, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν μεταξύ άλλων πως ο CEO της Volkswagen, ο Matthias Mueller, βρίσκεται υπό έρευνα μετά από δημόσιες καταγγελίες για χειραγώγηση της αγοράς (παίζονται πολλά δισεκατομμύρια στα χρηματιστήρια, θυμηθείτε τον δικό μας… Τιτανικό!) και για τον τρόπο με τον οποίο διέρρευσε το Dieselgate.

Όπως φαίνεται το VW Group μπορεί να επιδιώκει έναν αντιπερισπασμό με την ηλεκτροκίνηση για να ξεπλύνει την ρετσινιά του dieselgate (όχι πως έχουμε δει κάτι επαναστατικό μέχρι τώρα) και να γλυκάνει το αγοραστικό κοινό, αλλά τους μετόχους δύσκολα θα τους ξεγελάσει…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!