ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φορτίζει σε 5 λεπτά;

Η ισραηλινή Startup με την ονομασία Stor-Dot έχει μια άλλη προσέγγιση, καθώς ποντάρει στην ταχύτητα της φόρτισης, εξελίσσοντας ένα νέο τύπο συσσωρευτών…

Ο οποίος ονομάζεται FlashBattery, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι τεχνολογικές της λεπτομέρειες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα βασίζεται στη νανοτεχνολογία και τις οργανικές συνδέσεις, ενώ και πάλι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φόρτιση μιας μπαταρίας smartphone δεν θα διαρκεί περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Αντίστοιχα η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα φορτίζει σε μόλις 5 λεπτά, εξασφαλίζοντας αυτονομία περίπου 480 χιλιομέτρων. Παράλληλα οι FlashBattery θα είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, τόσο στη διαδικασία κατασκευής τους όσο και στην ανακύκλωσή τους. Επίσης αναφέρεται πως θα είναι τόσο λιγότερο εύφλεκτες όσο και πιο σταθερές στις θερμοκρασιακές μεταβολές.

Στα απόκρυφα μιας μπαταρίας!

Η εταιρεία παρουσίασε την τεχνολογία της, αποδεικνύοντας κιόλας πως λειτουργεί, στην έκθεση CUBE Tech Fair του Βερολίνου, ενώ διαπραγματεύεται με ασιάτες κατασκευαστές την κανονική παραγωγή (κάτι που αναμένεται να γίνει στα επόμενα 3 χρόνια). Αξιοσημείωτο είναι πως μεταξύ αυτών που έχουν επενδύσει στη Stor-Dot είναι και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Μέχρι στιγμής η εξέλιξη των μπαταριών των ηλεκτρικών μοντέλων, προκειμένου να αυξηθεί η αυτονομία και να γίνουν πιο λειτουργικά, βασίζεται στην αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας και χωρητικότητάς τους. Που δυστυχώς συνεπάγεται και μια αύξηση του βάρους τους, αλλά για να δούμε αν στα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί η τεχνολογία ώστε να υπάρξει βελτιωμένη ενεργειακή πυκνότητα και απόδοση των μπαταριών…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!